Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 401

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    този метод мисля не е за повече от 30-40 кошера ако имаш 100-150 кошера незнам колко такера трябва да имаш резерва а и бавно става ми се струва
    Човекът е показал как той си прави нещата и колкото-толкова, като иска и нощем може да ги снове. Който има 100-150 кошера и му е бавно, измисля нещо по-добро и го показва. Тогава пък някой друг ще му каже че за 1000 кошера това не става. И кво от това.
    А иначе при това зателване си мисля, че може да има провисване в средата.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Човекът е показал как той си прави нещата и колкото-толкова, като иска и нощем може да ги снове. Който има 100-150 кошера и му е бавно, измисля нещо по-добро и го показва. Тогава пък някой друг ще му каже че за 1000 кошера това не става. И кво от това.
    А иначе при това зателване си мисля, че може да има провисване в средата.
    така е колега все има недоволни ,ама аз само изразих мнение евала му правя на човека,че мисли начини и ги споделя тук

Потребител
    Регистриран
    27.10.2014
    Пчеларски район
    Югоизточен регион
    "marianski" i "jordanov" спокоино бе хора. Просто исках да се включа в темата и дали мога да направа такава рамка. Съфорумците се чудеха как става и аз намерих моя начин. Рамката беше пробна и само една. То и на клипа се вижда, че движенията ми са неотработени. Но това е без занчение.
    Внимание:
    - телът се къса лесно,много лесно,предполагам, че кламерите го срязват. Сигурно на италянецът е по-здрав.
    Този пост е редактиран от pchelata-Z; 24.02.2015 в 01:13.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от pchelata-Z Виж публикацията
    Внимание:
    - телът се къма лесно,много лесно,предполагам, че кламерите го срязват. Сигурно на италянецът е по-здрав.
    Ами работните очила са задължителни в случая, то мисля и на опаковката на такера си има картинка. За ръкавиците, не знам... Абе спазвайте мерките за безопасност.

http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=802
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Ами работните очила са задължителни в случая, то мисля и на опаковката на такера си има картинка. За ръкавиците, не знам... Абе спазвайте мерките за безопасност.

http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=802
    А тука нещо се обърка, Джорданич... Коуежката вика че телта не одържа на напъна, щот идва лабава, ти за "презервативи" дигаш глас .

Иначе както обещах да споделя мнение за С. Загорските рамки.
    От първите 5% пробити, сковани, обтелени и опънати, мога да кажа: Размерите са постоянни на 80%. Материала е сух, но с много чепове. Има компромиси с качеството - сцепени летви, кори и крайчета.

НО! За най-ниската цена - толкова. Не се оплаквам, просто казвам, че не успяха да ме изненадат приятно.

не е ли по добре рамките да са от липа какво ще кажете колеги
    Според мен, да. Но може и да се подвеждам, заради оптималното качество на липовите рамки, които съм използвал до сега.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Потребител
    Регистриран
    27.10.2014
    Пчеларски район
    Югоизточен регион
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    ... Коуежката
    ???????????

"tsvetanko1973" и "jordanov" благодаря за съветите.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Извинявам се ако съм объркал.
    Ама жена на аватара... Пчелата-З... все женски род. А Коуежката = колежката, според г-н Миков от БСП.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Наблюдател
    Регистриран
    08.02.2015
    Пчеларски район
    с.Бресте, общ. Червен бряг, обл. Плевенска
    Здравейте, извинявам се ако съм сгрешил мястото за въпроса си.
    Тъй като съм се засилил да работя от тази година с кошери тип Фарар, се натъкнах на един проблем:
    За да се постави основа на магазинна пита на дадан блатов кошер, доколкото съм чел, трябва да се среже плодникова на две. И понеже тази операция я правя за първи път ми направи впечатление, че не е на две, а малко по-малко т.е. остава една малка лентичка в долния край. В този случай основата ми лепи плътно по всички рамки(горна, долна и странични). Купил съм от ловешките основи, тежки. Преди съм купувал готови и имаше разстояние.
    Така ли трябва да бъде или трябва да има по малко разстояние отвсякъде(естествено да лепне за горната) и да изрязвам и отстрани? Най-малко примери и филмчета намирам точно за магазинните пити за да се позапознае човек
    Пак се извинявам ако има някъде писано по въпроса, но не успях да намеря. Благодаря Ви!

Потребител
    Регистриран
    23.04.2014
    Пчеларски район
    Батак
    Здравейте!
    Моля да ме насочите от къде мога да закупя кухи нитове за обтелване на рамките - телефони, линкове и т.н.? Спешно ми е!
    Хубав ден!

Малко пребързах с въпроса, намерих тема, моля да бъда извинена!
    Този пост е редактиран от Nevena*K; 20.03.2015 в 08:38. Причина: дописване

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Има и малка хитрост на 2места им правя нещо като мостче с лента от основа с ширина 1см, и дължина 2см на 2 места с по две пърчета притисната с палците към горната летва и захваната за края на основата.Първо от там започват да градят.
    Важното е че от долу захващат здраво за долната летва, е няма място за роеви маточници но площа на работническите килиики е увеличена значително.
    Наи важното за магазинните пити че няма дупки където да се крият пчели при смитане.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •