Към стар восък не ми се вярвапо ми се вярва да е към акарициди или нещо с което е пръскана нивата.
Просто ме е яд, че колеги продължават да бухат кошерите си с отрови, а после реват, че арендатора използва същата тази отрова или аналог. Представям си как това нещо го ядем после.
Аз си ползвам прополис и то редовно. Никога не съм имал проблеми и много малко вероятно е да има нещо общо.
Аз говоря и за двете. Сменям рамките и питите заедно, но това не се практикува поне доколкото знам. Гледах клипове на колеги от Сърбия или някаде там. Направо целите рамки ги вкарват в казан и като ги изкарат само слагат новите основи. Ако рамката се клати, то я хвърлят, а здравите си ги използват. Явно с това си решават няколко проблема: дезинфекция, събиране на восък, смяна на пити и смяна на рамки.
Това със содата го разбирам, но при мен не си заслужава. Така си направих нещата, че да не ми се налага да използвам стари рамки.
Това е хубаво, че сменяш питите в които е гледано пило всяка година! Медовите предполагам, че ги сменяш на 3 години. Хайде питай колко колеги го правят това. Колкото и да се хабиш, то един човек като не е готов да те чуе - полза няма.
За тази вечер - толкова, че имам да меля 7 кофи с пити.

по ми се вярва да е към акарициди или нещо с което е пръскана нивата.
Цитат