Цитат Първоначално публикувано от tsvetanko1973 Виж публикацията
Затова като излезе един път рамката от кошера и повече не се връща. Ако ги купувах, то нещата щяха да стоят по друг начин. Спестявам си страшно много проблеми, но нямам намерение да убеждавам някого и всеки си носи главата.

Това дори и когато вадиш мед например?
Винаги, освен когато правя отводка. Тогава няма как да стане номера, трябва и пило да се даде. Рамките които съм дал на новото семейство ги изкарвам когато пчелите изградят достатъчно нови, но ако отводката е от август(или късна), то няма как да стане преди следващия сезон.

п.с. Да обясня преди някой да ме е питал. Рамките може да се сменят, като винаги в долния корпус се поставят нови рамки с основи, а във втория и третия да има само стари рамки. Слагаш долу и вадиш отгоре. Друг добър начин е да се надписват, но не на всеки му харесва. Трития начин е да се вкарват новите рамки в центъра на кошера и така най-старите рамки винаги са външни.
Аз съм само с ДБ плодници и рамките ми са само един вид(малки рамки не използвам - на прост език). При мен стават и трите начина. Ако дъната са ковани към плодника, то остават другите два начина. Ако се използват магазини, то има колеги които ги слагат под плодника и така зимуват. Има начини...