Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 255

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    По този начин може да се направи някакво подобие на преса и съответно подобие на основа. Помислете колко въздух ще остане в дъното на килийките при мазането на силикона със шпатулата, който въздух на изделието ще излезе като топче запълващо дъното на килийката. По-добър резултат ще имате ако копирате твърда пластмасова основа.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    По този начин може да се направи някакво подобие на преса и съответно подобие на основа. Помислете колко въздух ще остане в дъното на килийките при мазането на силикона със шпатулата, който въздух на изделието ще излезе като топче запълващо дъното на килийката. По-добър резултат ще имате ако копирате твърда пластмасова основа.
    Това всичкото от опит ли го казваш или така предполагаш?

Щото по принцип, майсторлъка идвал от майстора...

Аз ще си направя точно такава преса и вервай ми пчеличките ми ще се кефят да градят основите от собствения си восък.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Да казвам го от някакъв опит със силикони.Опитвам се да съм полезен който има някакъв опит с матрици ще разбере за какво говоря. Иначе нервите и парите са си твои, дерзай

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Да казвам го от някакъв опит със силикони.Опитвам се да съм полезен който има някакъв опит с матрици ще разбере за какво говоря. Иначе нервите и парите са си твои, дерзай

Венции, благодаря. Дерзая. Дай Боже всеки му "някакъв" опит със силикони, ама не с матрици а на матраци

Тънката ми мисъл беше - не отказвай мераклиите без самия ти да си пробвал КОНКРЕТНО!
    Предполагам няма да спориш, че в пчеларството с "някакъв" опит успех няма...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Като я направиш докладвай.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Затова трябва качествено и внимателно да се запълнят всички килийки.Въпроса е дали ще можем да разтворим пресата,ако се ползва пластмасова основа, без да се разкъса силикона.Аз обмислях варианта да се направи матрица от пластмаса,смисъл проекция на пластмасова основа и да се пробва дали пък няма да се разкъсва новоизлятата основа.Дори звъннах на човека производител,ама той ми заговори за нови калъпи,некви 2-3000лв и ме отказа.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Предложете с какво да се намаже предварително восъчната основа преди да се нанесе силикона. Идеята е след като силикона дръпне да се отлепи лесно от основата и да не се налага загряване във фурна.

Наблюдател
    Регистриран
    04.10.2014
    Купуваш качествен силикон от ТКК и няма да ти лепне за основата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Rosen-shumen Виж публикацията
    Купуваш качествен силикон от ТКК и няма да ти лепне за основата.
    Посочи линк.

Наблюдател
    Регистриран
    04.10.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Посочи линк.
    Ето;
    http://www.tkk.bg/modules/news3/article.php?storyid=74

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •