Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 34 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 336
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Няколко примера:

Някои пчелари имат висока зимна смъртност по причина някакво заболяване, появило се в резултат на отслабена имунна система на пчелите. Трябва ли да чакам и на мене да започнат да ми измират кошерите, и чак тогава да се сетя за профилактични третирания?

На някои пчелари са им откраднали кошерите. Трябва ли да чакам и на мене да ми откраднат, и чак тогава да се сетя за мерки против кражбите?

Силата на вятъра доказа, че може да е унищожителна. Трябва ли да чакам да дойде перфектната буря и да ми унищожи на 100% всички кошери, та да се сетя да си купя колани?

Та явно човек трябва да гледа настоящето, да си представя бъдещето, и ако прецени че има висока вероятност нещо да се случи, веднага да предприема действия. А който не го прави, рискува да загуби всичко. И такива хора наистина ще има (загубили всичко) и вината за това няма да е в природните стихии, а в недооценяването на ситуацията и от там - в бездействието.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Силата на вятъра доказа, че може да е унищожителна. Трябва ли да чакам да дойде перфектната буря и да ми унищожи на 100% всички кошери, та да се сетя да си купя колани?
    "-..The hurracane came and thore everything up. And we've just rebuilt!
    - How ofthen do you rebuild?
    - Every year?!
    - Why do you rebuild here [then]?
    - We love the wiew!"
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Към Павката и Ангел.
    Вихрушка, смерч и торнадо(тайфун, така се нарича торнадото в Азия) са едно и също природно бедствие, само се различават по своята сила на проявление. За да се генерира торнадо трябва има огромно водно пространство (океан) с какъвто България за добро или лошо не граничи. Има една наука наречена Климатология, който се интересува повече може да опознае всичките природни явления. Науката вече ги е обяснила. В Б-я не за първи път има прояви на смерч. Той дори може да е доста по-унищожителен от това което показа Матеев.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Напълно съм съгласен Юри.Описах моя случай,защото ти беше категоричен.Разликата е в мащаба,иначе много добре знам,че в нашата страна му се казва смерч.
    Колега Скутелатор,точно след гледката,Робин Уилямс говори за стиропор...
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ами то в централна америка нямаше ли една така наречена "алея на торнадото".Ако не съм се объркал пак ,май там няма океан.Глей кви работи
    стават по света. http://video.nationalgeographic.com/.../tornadoes-101

Ами да ти кажа, объркал си се.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Да наистина. Сигурно Мисисипи се е разляла.То при толкова много сняг там ,какво друго да се очаква.

Аз пък виждам, че въобще не си наясно какво означава понятието "Централна Америка", ама няма проблем, ти от всичко разбираш.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Аз пък виждам, че въобще не си наясно какво означава понятието "Централна Америка", ама няма проблем, ти от всичко разбираш.
    Напротив.Постояно си признавам ,че съм тъп и не мога едно смислено изречение да напиша.В случая е трябвало да напиша "централна северна америка" ама на.Все пак си мисля ,че повечето хора като чуят --торнадо--не си представят Панама.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Луда работа! На 3-ти март - градушка със светкавици и гръмотевици...

Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Страница 7 от 34 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •