Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 336

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Може да ви се стори смешно, но преди около 25 години веднъж жена ми ме води на някаква врачка в Силистренско. Бях просто шофьор, но имах шанса да присъствувам на разговора. Това което го чух ме втрещи. За бъдещите предсказания не мога нищо да кажа, но за миналото всичко казано беше абсолютно точно, включая и с цитиране на дати, имена на хора и т.н. Все едно сме седнали да си приказваме с приятел, който цял живот е бил до нас и знае абсолютно всичко за семейството. Според мене това си беше демонстрация на ТЕЛЕПАТИЯ в най-чистата и форма - тя просто четеше мислите ни. Та от тогава съм склонен да вярвам, че човешкият мозък има неподозирани възможности, които обаче нашият създател ги е заключил по неведоми за нас причини. И от време на време някъде по света се появява човек, при който една или друга заключена способност се отключва, и това всява страх и ужас в останалите. И това не е само в наше време - това го е имало и в миналото (например историите за гадателки, вещици, пророци и т.н.).

Като цяло не вярвам на всичко това и подхождам силно критично, но винаги си остава в подсъзнанието едно на ум ..... амо ако ......

Та ако референциите за този индийски гадател са верни и е познавал толкова много пъти, баш за България ли ще сбърка? Това според мене е типичен случай, при който трябва да подхождаме критично, но за всеки случай да се подготвим и за ситуация от типа "ами ако е вярно .....". Обикновенно измамниците и шарлатаните се разобличават много бързо, но когато човек пророкува дълги години и вече му се носи славата, тогава е редно поне от малко малко да се замислим ...... Това е от теорията на Риска и методите за неговото управление.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    А къде е тука математиката, която никога не те лъже.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    А къде е тука математиката, която никога не те лъже.
    Теорията на вероятностите пак е математика. Това, че ледените шапки някога ще се разтопят и ще залеят крайбрежните градове, вече го знаем. Със сигурност ще се случи, но не знаем кога точно. Може би тази година или една от следващите един милион години. Тоест вероятноста е 1 на 1 000 000 години, и шанса да стане в рамките на живота ми е нищожна. Следователно мога да я пренебрегна и да не правя нищо. Ако обаче известен пророк със стотици верни прогнози в миналото направи официално изявление (пророчество), то тогава вероятноста силно се повишава например до 1 на 100. Ако и научни работници (метеоролози) потвърдят същото, тогава вече вероятноста се повишава на 1/10. Тоест това вече със сигурност е ясно, че ще се случи в рамките на моя живот, в резултат на което вече си става високорисково събитие, за което вече сме длъжни да се подготвим, ако искаме да редуцираме щетите.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Теорията на вероятностите пак е математика. Това, че ледените шапки някога ще се разтопят и ще залеят крайбрежните градове, вече го знаем. Със сигурност ще се случи, но не знаем кога точно. Може би тази година или една от следващите един милион години. Тоест вероятноста е 1 на 1 000 000 години, и шанса да стане в рамките на живота ми е нищожна. Следователно мога да я пренебрегна и да не правя нищо. Ако обаче известен пророк със стотици верни прогнози в миналото направи официално изявление (пророчество), то тогава вероятноста силно се повишава например до 1 на 100. Ако и научни работници (метеоролози) потвърдят същото, тогава вече вероятноста се повишава на 1/10. Тоест това вече със сигурност е ясно, че ще се случи в рамките на моя живот, в резултат на което вече си става високорисково събитие, за което вече сме длъжни да се подготвим, ако искаме да редуцираме щетите.
    Преди време и на мен ми се е налагало да изучавам и полагам изпити по "Теория на вероятностите" и "Математическа статистика", но не съм се вглъбявал чак толкова, защото "оня", горе, си знае работата.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Напълно съм съгласен Юри.Описах моя случай,защото ти беше категоричен.Разликата е в мащаба,иначе много добре знам,че в нашата страна му се казва смерч.
    Колега Скутелатор,точно след гледката,Робин Уилямс говори за стиропор...
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ами то в централна америка нямаше ли една така наречена "алея на торнадото".Ако не съм се объркал пак ,май там няма океан.Глей кви работи
    стават по света. http://video.nationalgeographic.com/.../tornadoes-101

Ами да ти кажа, объркал си се.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Да наистина. Сигурно Мисисипи се е разляла.То при толкова много сняг там ,какво друго да се очаква.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Ураааа снегорина мина Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Picture 001.jpg
Прегледи:      405
Размер:	108.3 KB
ID:	3655
    Иначе времето си е супер ,само дето не става за облитане на пчели !!!!!Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Picture 012.jpg
Прегледи:      410
Размер:	188.7 KB
ID:	3656

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    На 5.03 беше ето така ;Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Picture 043.jpg
Прегледи:      404
Размер:	161.9 KB
ID:	3653
    На 7.03 вече е ето така;Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Picture 010.jpg
Прегледи:      401
Размер:	121.8 KB
ID:	3654
    Открийте 9-те разлики!?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •