Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 20 ПърваПърва ... 81617181920 ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 200
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Направете колективна заявка.Колегата чака ,ще внесе от Румъния.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Първоначално публикувано от joromainata
    исках да си купя восък на изложението за да си го сменя за основи но никой колега не пожела да ми продаде
    а след това го продаваха на прекупвачите и то по евтино от цената която им давам ТЕ ТОВА НЕ МОГА ДА ГО РАЗБЕРА невероятно но факт !
    и вместо да си помагаме като пчелари ние си правим сечене и после МРЪНКАНЕ защо е така цената на меда и защо не върви напред пчеларството
    а честито"

Жорка, адашче,отговорите на тези твои мисловни терзания се крият в тези шест реда словосъчетания ,под формата на стих: СРЕЩНАЛИ СЕ НА ПОЛЯНКА, ПРАБЪЛГАРИН И СЛАВЯНКА! ЦУНИ МУНИ,ВАДИ ТУРИ, РОДИЛИ СЕ ЧУКОНДУРИ! ХЕМ ЕБЛИВИ,ХЕМ КРАДЛИВИ И НАЙ– ВЕЧЕ ЗАВИСТЛИВИ !
    Адашчета, Дългия вариант е: Рибите живеят във вода, рибите кълват на червей. Втори ден фърлям червея в шадравана и нищо не ми е клъвнало... Късия вариянт е: що под вола търсите теле? Преди 2 месеца търсих във форума восък. Предложения = 0 . Купих си по 1.3лв за ДБ... А на бас, че до края на лятото основите ще паднат пак до 1.3 за ДБ! Ма през март ще са по 2.5лв...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Направо са си поточна линия...
    Лангстрот-Рут и Дадан Блат...

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Много колеги търсят да си купят восък и няма и няма. Ако някой си е скатал някое килце, то си е чист късмет да ти го продаде.
    Иначе цената е 15-18лв/кг
    Нали уж восъка беше скрит по мазите и продавачите чакаха по висока цена?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цеко ,ти не чете ли ,че нашият восък е заминал за Румъния ,а пък техния ще дойде при нас.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Нали уж восъка беше скрит по мазите и продавачите чакаха по висока цена?
    Това не съм го твърдял. Питай тези които мислеха, че причината е в скрития по мазите.
    Тази цена я предвидих преди доста време и ми беше ясно, че ще се случи, но не знаех, че ще бъде толкова скоро. Аз не съм врачка.
    Напълно нормално е като цената е ниска, то никой да не се занимава с восък. Защо да се занимаваш с восък, ако цената му е 5 лева.
    Когато всички решат, че е по-добре да си купуват основите и не да дават восък, то цената му се повишава защото изчезва от пазара.
    Като се появи и външен пазар за тази стока, то е логично цената да стигне дори 20 лева. Още по-ясно е, че когато еврото падне, то вноса на стоки към Европа не е атрактивен, а износа е много повече.
    Всеки си има глава и всеки си жъне резултатите според нея. Моля, не съм виновен, че някои хора са спали като ги говорихме тези неща. Нищо скрито нямаше, а и насила хубост не става.
    Защо да се хабя и да говоря едно и също нещо отново и отново...който разбра - разбрал.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Това не съм го твърдял. Питай тези които мислеха, че причината е в скрития по мазите.
    Знам че не си го твърдял и въпроса ми беше точно към тези които твърдяха че восъка е скрит по мазите, просто ползвах твоето мнение за насочване към целта

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Знам че не си го твърдял и въпроса ми беше точно към тези които твърдяха че восъка е скрит по мазите, просто ползвах твоето мнение за насочване към целта
    Толкова малко информация имаше, че хвърляхме боб каква точно е причината. Всичко се случи много бързо и дори на мен ми изглеждаше някак изкуствено.
    Според мен цената на восъка трябва да е 3-4 пъти цената на меда. Ако меда е 5лв, то восъка трябва да е 15-20лв. Колегите гледаха на восъка като на нещо което изобщо не ги интересува и го приемаха като някакъв излишен страничен продукт. Днес говорихме за прополиса и че цената му вече е много по-висока. Отново същата история...търсенето е повече от предлагането, има външен пазар и колегите не го зачитат много като продукт. Е...то не е далеч от акъла какво може да се случи. Дано да си вземем поука, иначе все ще сме изненадани и все ще сме неподготвени.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Днес говорихме за прополиса и че цената му вече е много по-висока. Отново същата история...търсенето е повече от предлагането, има външен пазар и колегите не го зачитат много като продукт. Е...то не е далеч от акъла какво може да се случи. Дано да си вземем поука, иначе все ще сме изненадани и все ще сме неподготвени.
    В на изложението в Плевен взех по 80лв/кг.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	image.jpg
Прегледи:      263
Размер:	193.8 KB
ID:	3500

Страница 18 от 20 ПърваПърва ... 81617181920 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •