Матеев, можеш да изграждаш и цели корпуси наведнъж. Просто първата пита трябва да е изградена и с пило. От там нататък пчелите си знаят работата
Матеев, можеш да изграждаш и цели корпуси наведнъж. Просто първата пита трябва да е изградена и с пило. От там нататък пчелите си знаят работата
Ако някой все още не е взел решение за производител на пластмасови основи препоръчвам и тези в сайта: http://viitorsanatos.ro/viitorsanato...id_category=18
Който е посетил "Пчеларското изложение - Плевен 2015" се е запознал с тях и на живо. А иначе Бургаските на Николай Христов засега са най-изгодни на Българския пазар.
Тези в румънския сайт пробвал ли си ги ? За първи път срещам плодникова рамка ДБ изцяло от пластмаса. Знаеш ли какво производство са - румънско или ги внасят ? Анел / гърция / произвежда само ЛР, тяхната пластмаса е черна и е найстина много добра, залива се със захарен сироп и пчелите градят без проблем.
Аз не се съмнявам, че ще ги изградят пластмасовите основи, с някой и друг трик. Аз нямам опит с тях, но ме притеснява зимуването на такива основи и за това не ги ползвам. Някой ако и зимувал на пластмасови да сподели, има ли смъртност или всичко е ОК ?
Да, при мене сигурно половината от семействата зимуват на Бургаски пластмасови основи, и досега не съм забелязал нещо по-различно при тях. Основи като основи - пчелите не се докосват до пластмасата на дъното на килийките, защото отдавна са я покрили с тънък слой восък, и нататък всичко вече си е същото.
asti след третирането с клеева тинктура не е обходимо нищо повече, но пък нищо и не пречи да си подсладиш пчеличките малко.
Рамките-пити на АНЕЛ-Стандарт са с 15 мм по дълги от нашия стандарт. Румънските още не съм ги ползвал, но са най-евтиният подобен продукт на нашия пазар. Освен това имам уверението на Бургаския производител, че последните са много добре изработени. При всички случаи на употреба на пластмасови пити трябва допълнителна обработка я с восък, я с прополис( аз съм за прополиса ).
Георги Куров от 2008г работя с Бургаски основи, а от 2010г съм изцяло с тях. При ЛР кошери и система Лежак 24 проблеми със зимуването НЯМА !
С какво ги лепите една за друга,
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))