Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 200

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    06.06.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Точно това щях да питам. Как са се променили цените. Преди 5-6 месеца говорих с колега от Румъния и цената на восъка беше 16-18лв, а на основите 17лв/кг. Малко странно ми изглеждаше основите да са по-евтини от восъка и не го взех много насериозно. Каква е схемата им там?
    За цената, мисля че е преувеличил малко( как става това -случва се и тук в България отделни индивиди да търсят восък около50-100кг и да дават доста висока цена)... Основите наистина са по евтини защото в цялата работа се крие производствена тайна, която не ми се разкрива....

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Simedtrade Виж публикацията
    За цената, мисля че е преувеличил малко( как става това -случва се и тук в България отделни индивиди да търсят восък около50-100кг и да дават доста висока цена)... Основите наистина са по евтини защото в цялата работа се крие производствена тайна, която не ми се разкрива....
    Можем да гадаем защо са по-евтини, но то не е далеч от ума.
    Успех! Хубаво е да имаме износ!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Тежко ни и горко.Дано Матеев пусне скоро основи.За онези баба ми казваше: чумата да ги тръшне.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от Simedtrade Виж публикацията
    Тайната е ясна на всички 50-60% восък другото е всичко друго но не и восък.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Много колеги търсят да си купят восък и няма и няма. Ако някой си е скатал някое килце, то си е чист късмет да ти го продаде.
    Иначе цената е 15-18лв/кг
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Направете колективна заявка.Колегата чака ,ще внесе от Румъния.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    След като се запознах с пластмасовите румънски рамки и основи, разбрах защо цената на восъчните основи е по-ниска при тях. Цената на пластмасата ограничава надуването на цените на восъка. Пластмасова основа ЛР е 1.06 лв, цяла рамка ЛР 2.65 лв. Пластмасова рамка ДБ 3.01 лв. Имат цени на восъчни основи ДБ от 14.88 - 17.71 лв за килограм. Има стоп цена на восъка. И при нас нещата ще се нормализират. В мътната вода които се е ориентирал правилно е спечелил. http://viitorsanatos.ro/viitorsanato...id_category=18

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    След като се запознах с пластмасовите румънски рамки и основи, разбрах защо цената на восъчните основи е по-ниска при тях. Цената на пластмасата ограничава надуването на цените на восъка. Пластмасова основа ЛР е 1.06 лв, цяла рамка ЛР 2.65 лв. Пластмасова рамка ДБ 3.01 лв. Имат цени на восъчни основи ДБ от 14.88 - 17.71 лв за килограм. Има стоп цена на восъка. И при нас нещата ще се нормализират. В мътната вода които се е ориентирал правилно е спечелил. http://viitorsanatos.ro/viitorsanato...id_category=18
    Не съм сигурен дали е ограничение, защото колеги които са използвали не са останали доволни и се връщат към восъчните основи. Определено са алтернатива, но явно не се харесват.
    Иначе ако бориш акара със СР, то една пластмасова рамка с големи(търтееви) килиики ще ти спести много главоболия.
    Ърнест Хемингуей

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Пластмасовата рамка е добра алтернатива само ако се разпечатва на ръка. Ако се използва машинно разпечатване - рамката не става. Причината за това е, че рамката е много мека. Пробвах я в Плевен - посуква се с много без никакво усилие. Разпечатващата машина с нейните вибриращи ножове направо ще я смели. Затова и се отказах да си купя такива рамки.

Виж пластмасовите румънски основи са много переспективни. Трябва само да се потопят в горещ восък и после да се сложат на дървена рамка. Само чакам да се пукне пролетта, за да си понаправя малко експерименти, и след това вероятно ще премина изцяло на тях. Цената е страхотна, няма обтелване, няма късане в центрофугата, труда по монтажа е само 2-3 секунди - въобще всичко изглежда прекалено идеално, за да е вярно. Чак не мога да повярвам.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Много колеги търсят да си купят восък и няма и няма. Ако някой си е скатал някое килце, то си е чист късмет да ти го продаде.
    Иначе цената е 15-18лв/кг
    Нали уж восъка беше скрит по мазите и продавачите чакаха по висока цена?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •