Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 17 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 163
    Заслужил Автор
    Регистриран
    30.04.2013
    Вижте това! Мисля ,че е нещо ново ! http://pcheli.bg/kapan-za-aziatski-starsheli/

Наблюдател
    Регистриран
    17.09.2013
    Пчеларски район
    общ. Ковачевци
    Кога започвате да слагате капаните, има ли значение каква ще е първата примамка за сезона?

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Мисля другата седмица да пълня капаните. Вчера вечер си приготвих материала, до тогава малко да ферментира. Миналата година забелязах че така повече му налитат, доста стършели се издавиха в тях. Въпреки това ми убиха един слаб кошер.
    Този пост е редактиран от asti; 17.02.2015 в 22:13.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от asti Виж публикацията
    Мисля другата седмица да пълня капаните. Вчера вечер си приготвих материала, до тогава малко да ферментира. Миналата година забелязах че така повече му налитат, доста стършели се издавиха в тях. Въпреки това ми убиха един слаб кошер.
    Какъв ти е материала,чев при нас миналата година мн. Оси имаше

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Какъв ти е материала,чев при нас миналата година мн. Оси имаше
    Оси при мен нямаше от юни до септември се хванаха не повече от 5-6 оси. Но капаните се пълниха най вече със мухи, пеперуди, молци и стършели. Правя го от 200мл вода, 60гр захар и една супена лъжица оцет на това количество, приготвям течност спрямо тези норми около 4-5 литра и след това добавям към нея едно кенче бира. Само да отбележа че пчелите НЕ и налитат и НЕ ВЛИЗАТ в капаните.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    За капаните: оцет, мед, бира и да ферментира. Пропорция на око.

Наблюдател
    Регистриран
    08.04.2014
    Пчеларски район
    Странджа
    Миналото лято имаше истинско нашествие на стършели. Захарен сироп, оцет и бира. Моята пропорция е 1:1:2. Сипвам в пластмасови бутилки и слагам по дърветата. Стършелите влизаха един след друг в капаните. Първо пробвах без бира, но нямаше никакъв ефект. Но това е нормално, ако няма бира и аз няма да се подлъжа . И друг интересен факт от моят експеримент. Сложих прозрачни и зелени пластмасови бутилки. В зелените не влезе почти нищо, а прозрачните се напълниха догоре. Не знам дали е закономерност или случайност. Освен стършелите влизаха и мухи и пеперуди. Оси покрай пчелина ми няма.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от asti Виж публикацията
    Оси при мен нямаше от юни до септември се хванаха не повече от 5-6 оси. Но капаните се пълниха най вече със мухи, пеперуди, молци и стършели. Правя го от 200мл вода, 60гр захар и една супена лъжица оцет на това количество, приготвям течност спрямо тези норми около 4-5 литра и след това добавям към нея едно кенче бира. Само да отбележа че пчелите НЕ и налитат и НЕ ВЛИЗАТ в капаните.
    мерси - на 4-5 литра добавяш едно кенче бира така ли?
    аз в едни шишенца от 0,50,1, 2 литра наливам сиропа и го закачам по клоните на дърветата,вие какви капани правите?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Един може би любопитен факт от мен.В годината ,мисля че беше 2004 ,когато изкарах най-много мед ,осите ги изхвърлях с лопата от бараката.Имаше процепи през ,които пчелите не влизаха ,но се пълнеше с оси.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Един може би любопитен факт от мен.В годината ,мисля че беше 2004 ,когато изкарах най-много мед ,осите ги изхвърлях с лопата от бараката.Имаше процепи през ,които пчелите не влизаха ,но се пълнеше с оси.
    и при мен сега е така незнам защо в стаята където въртя меда има процепи по тавана и си мислих,че ще влизат много пчели от там ама кво стана само оси влизат имам една мухобойка и с нея ги трепя като отидат по прозорците.

Страница 9 от 17 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •