Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 76 от 127 ПърваПърва ... 2666747576777886126 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 751 до 760 от общо 1262
    Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Не се засягам ,просто съм за това да не се пишат недотам или неверни неща.Колкото до пробите НЯМА дадена такава за есен-зима 2014-2015,на 20.02 -петък ще дойде комисия ,ще се вземат проби и оценка на % смъртност.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Янев, случайно знаеш ли какви са напълно опразнените пчелини. С до 10-15 кошера или с десетки, до стотици кошери?
    Варират и в двата примера .

Благодаря колеги. Исках да разбера дали няма връзка с пренаселването на даден район.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Благодаря колеги. Исках да разбера дали няма връзка с пренаселването на даден район.
    Трябва да анализирим по подробно по местонахождение ,може би седмица.Знам за какво питаш, аз също търся логиката и повтарящи се елемнти и дублиращи се предпоставки за дадена местност и бр кошери.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Трябва да анализирим по подробно по местонахождение ,може би седмица.Знам за какво питаш, аз също търся логиката и повтарящи се елемнти и дублиращи се предпоставки за дадена местност и бр кошери.
    няма такава - в радиус от 1 км 6 пчелина - 1 напълно унищожен - останалите по 3-5 семейства
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    няма такава - в радиус от 1 км 6 пчелина - 1 напълно унищожен - останалите по 3-5 семейства
    Явно единственат общ показател е факторът ПЧЕЛАР. На мен ми се измори устата да обяснявам, че пчеларството вече не е такова, каквото е било преди 10 години. Всеки който не иска да се адаптира.... ми да купува отводки всяка пролет (казвам го условно, защото климатичният фактор също играе накава роля).
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Това в кой район се случва?Това пълно унищожение в каква форма е?Пак се връщам на клипа с Манол.При нозематоза апис не трябва ли да има подмор?

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    има но обвхата е около 2.5 км.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Явно единственат общ показател е факторът ПЧЕЛАР. На мен ми се измори устата да обяснявам, че пчеларството вече не е такова, каквото е било преди 10 години. Всеки който не иска да се адаптира.... ми да купува отводки всяка пролет (казвам го условно, защото климатичният фактор също играе накава роля).
    Колега ,сигурно проблема е в мен ,но дори и когато пишеш на български ,трудно те разбирам.Не е ли време да дадеш някои практически насоки за това АДАПТИРАНЕ.Откакто съм регистриран се пъна ,но без успех.Като нов сигурно съм проуснал някои теми.Моля дай някой линк.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Some molds and bacteria produce an antimycotic compound that attacks chalkbrood.
    The fungus that causes stonebrood kills nosema. The treatment for nosema (Fumidil) is
    a fungus produced toxin, and the fungus that causes chalkbrood kills European foul
    brood. It quickly becomes clear that there is a balance that must exist between all of
    these organisms (including honeybees), as they all support and protect each other. How
    has the introduction of antibiotics, fungicides, essential oils, organophosphates,
    pyrethroids, and even refined sugar, artificial pollen supplements and high fructose corn
    syrup affected such intricate balances within the hive? Can such relationships survive
    such interference intact? What are the consequences?
    ..........
    Винаги може по-добре.

Страница 76 от 127 ПърваПърва ... 2666747576777886126 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •