Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 17 от 33 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 161 до 170 от общо 327
    VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Браво!
    ...
    Аз си направих пробна хоризонтална маса за фреза специално за правенето на рамките. Плочката е от 6мм плътен поликарбонат. Работи идеално и сега ще я правя наново с по-добри материали, че да е вечна. Разглобена е, но мога да направя снимки на частите.
    Още ли не си направил снимките!?

Пчеличке, Дамяне, страхотни идеи. То аз и доста клипове съм изгледал по въпроса, но си е друго да видиш нещо направено на местна почва.
    Аз даже съм направил една комбинирана маса за монтаж на обърнати ръчен циркуляр и оберфреза, но даже не съм ги пробвал. За по-лесно повдигане на фрезата си купих от битпазара един стар ромбоиден крик за кола - хем плавно издига и спуска, хем "чупи" на 90 градуса посоките на въздействие.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Ето тук спецовете показват какво са направили по въпроса. Само време и мерак да има

http://forum.napravisam.bg/forum/vie...89a6fd773beb41

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Още ли не си направил снимките!?

Пчеличке, Дамяне, страхотни идеи. То аз и доста клипове съм изгледал по въпроса, но си е друго да видиш нещо направено на местна почва.
    Аз даже съм направил една комбинирана маса за монтаж на обърнати ръчен циркуляр и оберфреза, но даже не съм ги пробвал. За по-лесно повдигане на фрезата си купих от битпазара един стар ромбоиден крик за кола - хем плавно издига и спуска, хем "чупи" на 90 градуса посоките на въздействие.
    Ако слушаш...ще показвам. Ей...много ми се карате днес
    Не съм слизал до другия апартамент, но по-късно ще сляза специално за снимките.
    Всичко е разглобено, но ще направя снимки на частите и после ако има нужда ще обяснявам.
    Механизмът за повдигането е много лесен:
    Цялата фреза се повдига от един болт шестограм. Болта е на самата маса и регулираш от самия плот на масата, а не се навеждаш под нея.
    Купуваш една скоба с гайка и я хващаш за дръжката на фрезата. Гайката на тази скоба да сочи нагоре.
    На гайката(заварената за скобата) навиваш макс 2-3см шпилка или стопорен винт, на другия край на шпилката навиваш удължена гайка и след нея болт шестограм със скрита глава.
    Болтът със скритата глава го вкопаваш в плота на масата и като го навиваш - фрезата се качва и слиза. Болта не се показва над масата и само се върти намясто, а всичко под масата се качва и слиза.
    Събрах толкова крепежи, че мога да си отворя магазин. Правя нещо друго сега и всичко е пред мен на бюрото. От снимките трябва да ти станат по-ясни крепежите, но ако нещо не е - питай.
    Общо имаш: 1бр скоба с гайка, 1бр. шпилка 2-3см(стопорен винт), 1бр удължена гайка, 1бр болт със скрита глава, 1бр шестограм-върток. Всичко 5-6лева максимум.

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Като е готово трябва да изглежда ето така, но тази скоба е по-голяма:

Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Корчев, оказа се, че вертикалните части са останали в новата работилница . Иначе фрезата, долната част(масата) и малко от механизмите са тук, а защо - нямам идея.
    Мога да се пробвам да обясня какво представлява, но ще е много трудно. Фрезера можеш да го регулираш: да се вдига над масата или слиза под нея, да има хоризонтален наклон, да има вертикален наклон и колко да се показва(дължина).Тоест: Всеки един възможен ъгъл на фрезера спрямо материала можеш да го направиш + дължината. Всичко е направено на винтови механизми и релси - можеш да го наместиш с много голяма точност.
    Принципа е подобен на този на чичкото германец, но не се накланя плота на масата спрямо вертикалната плоскост, а обратното. Неговото е малко нескопосано и няма толкова възможни ъгли, но идеята е подобна. Примерно при него винаги може да има някакъв наклон и фалца на кошера да стане със странна форма.
    Всичко това го направих така, че да може да се регулира всеки възможен ъгъл.

Ърнест Хемингуей

Потребител
    Регистриран
    27.10.2014
    Пчеларски район
    Югоизточен регион
    Благодаря, но нищо от показаното не е мое дело, аз само го използвам.
    Относно фрезата:
    -сглобката няма мърдане;
    -90градуса, се правят с единия линеал, има го на горните снимки;
    -трупчето за повдигане не засяга отворите за вентилация, иначе татето ще го преработва и той с крик:
    -Фрезера се показва точно колкото е дълъг фрезера,но вадиш 8мм, защото токова е "плочката"- ламиниран паркет. Но няма никакъв проблем , первазите ги правя с малки фрезери и си работи идеално.
    Масата има и още един линеал хоризонтален с два канала, но аз не го използвам и не съм го снимал.

По въпроса за китовете, намерих един гръцки, изрично търсих да пише за външна употреба, но е само бял цвят. Следващата серия мисля като ги изваря и изсуша тогава да ги мина с него.
    -

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Ако плочката се изкриви я смени с поликарбонат 6-8мм. Бих ти изпратил по пощата едно парче, но транспорта струва повече от материала.
    Има една плоча от смола с талаш - използват ги за прегради на тоалетните на OMV. Много са здрави, но ги продават само на големи плочи и не режат. Скоро гледах такива в склада на JAF и ме препратиха към OMV (шега)
    Другото е техническа пластмаса, но и там е само на големи плочи, а и нямам парчета.

Гледай да използваш възможно най-късия фрезер и не го пъхай до дъното на държача. Цангата се къса много лесно и не трябва да стягаш прекалено. На фрезерите на Bosch има една буква "К" и тя е ограничител. Пъхаш фрезера само до "K"-то и никога целия фрезер до дъното.

Успех! И да показваш много готови и пълни с пчели кошери!
    Ърнест Хемингуей

Потребител
    Регистриран
    27.10.2014
    Пчеларски район
    Югоизточен регион
    Ако плочката се изкриви я смени с поликарбонат 6-8мм. Бих ти изпратил по пощата едно парче, но транспорта струва повече от материала.
    Има една плоча от смола с талаш - използват ги за прегради на тоалетните на OMV. Много са здрави, но ги продават само на големи плочи и не режат. Скоро гледах такива в склада на JAF и ме препратиха към OMV (шега)
    Другото е техническа пластмаса, но и там е само на големи плочи, а и нямам парчета.

Гледай да използваш възможно най-късия фрезер и не го пъхай до дъното на държача. Цангата се къса много лесно и не трябва да стягаш прекалено. На фрезерите на Bosch има една буква "К" и тя е ограничител. Пъхаш фрезера само до "K"-то и никога целия фрезер до дъното.

Успех! И да показваш много готови и пълни с пчели кошери!

Благодаря за инициативата от твоя страна да помогнеш,оценявам го .
    Иначе за този фрезер който си показал, нашия е на ТРЕНД 1/2 ; 12,7/50 и има същото означение като на Бош.
    Сега търся фрезер за сглобка но да е в порядъка от 20 поне до 35 мм, че тази с диблите не ми харесва. Татето ми е обещала да ми ги снажда с "лястовичата опашка" но сега няма време и съм се отдал на правене на рамки.Лошото е ,че нямам 35мм дървен материал и правя от гадните рамки с 25/20 с ламаринените уширители.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от pchelata-Z Виж публикацията
    Благодаря за инициативата от твоя страна да помогнеш,оценявам го .
    Иначе за този фрезер който си показал, нашия е на ТРЕНД 1/2 ; 12,7/50 и има същото означение като на Бош.
    Сега търся фрезер за сглобка но да е в порядъка от 20 поне до 35 мм, че тази с диблите не ми харесва. Татето ми е обещала да ми ги снажда с "лястовичата опашка" но сега няма време и съм се отдал на правене на рамки.Лошото е ,че нямам 35мм дървен материал и правя от гадните рамки с 25/20 с ламаринените уширители.
    Моля!
    Проблема с 35мм дървен материал можеш да си го решиш много лесно
    Вземаш 25мм дървен материал и го нарязваш на летви 35мм. И после летва по летва ги правиш, което си е доста играчка
    Другия начин е да залепиш 2 дъски на 20мм и ето ти 40мм, че и стават много здрави, но отново си е играчка
    Аз вземам на 40мм и 3-4 годишен материал, но скоро ще свърши и ще го мисля.

Това са каталожните номера, ако си харесаш нещо...
    Този на снимката е 2608628383 и струва 25лв от Киров
    Иначе има комплекти на Бош и бяха към 90лв без отстъпка, но са пълни с ненужни фрезери.

Фрезер за канали Bosch 8/6 mm 2608628379
    Фрезер за канали Bosch 8/7 mm 2608628380
    Фрезер за канали Bosch 8/8 mm 2608628381
    Фрезер за канали Bosch 8/9 mm 2608628382
    Фрезер за канали Bosch 8/10 mm 2608628383
    Фрезер за канали Bosch 8/11 mm 2608628384
    Фрезер за канали Bosch 8/12 mm 2608628385
    Фрезер за канали Bosch 8/13 mm 2608628386
    Фрезер за канали Bosch 8/14 mm 2608628375
    Фрезер за канали Bosch 8/15 mm 2608628387
    Фрезер за канали Bosch 8/16 mm 2608628388
    Фрезер за канали Bosch 8/18 mm 2608628389
    Фрезер за канали Bosch 8/20 mm 2608628390
    Фрезер за канали Bosch 8/22 mm 2608628391
    Фрезер за канали Bosch 8/25 mm 2608628392
    Ърнест Хемингуей

Потребител
    Регистриран
    27.10.2014
    Пчеларски район
    Югоизточен регион
    Моля!
    Проблема с 35мм дървен материал можеш да си го решиш много лесно
    Вземаш 25мм дървен материал и го нарязваш на летви 35мм. И после летва по летва ги правиш, което си е доста играчка
    Другия начин е да залепиш 2 дъски на 20мм .......................
    Ахаааааааааа, за тези варианти не бях се сетил. Но ако излезе материал ще направя и от тях, а тези които сега ги права ще ги продам. Така или иначе за сега имам някакъв пазар, не е огромен, но като за първа година е добре.
    Аз, нямах предвид такъв фрезер, а нещо от този вид:

Сигурно не е подходящ но ще търся.

Страница 17 от 33 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •