Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 26 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 255
    VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    vencii;54878 Това е цената на един от силиконите на Химатех, но нямам идея какво е качеството. Не съм си правил преса, но за други неща си купувам Словенски който е около 40 лв. и е с добро качество.

От къде го купуваш?

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград

Айде и аз сглобих една Леярството е новото допълнение към длъжностната характеристика на пчеларя https://www.facebook.com/media/set/?...2941123&type=3
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

Наблюдател
    Регистриран
    23.06.2012
    Пчеларски район
    Враца, Оряхово
    С какъв силикон направи пресата? Този който Венци публикува се продава само по 5кг, които са 211лв..

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Георгиев - ingivo Виж публикацията
    Айде и аз сглобих една Леярството е новото допълнение към длъжностната характеристика на пчеларя https://www.facebook.com/media/set/?...2941123&type=3
    Моля за подробно разяснение на направата,когато имаш време.На какво и как монтира силиконовите матрици,снимка от задната страна...какви пари ще ми струва една твоя изработка?Доставката ми е нула,съсед си ми май...

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Напасването на двете страни на отлятата основа не виждам как може да се постигне при такъв вид отливка. Килийките от двете стани се застъпват по специфичен начин.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Варианта е да се отлее при готова вече преса.Въпроса е как да се постигне достатъчно добро сцепление между силикона и пресата,за да не се разлепва.Останалото е лесно за всеки човек с малко техническа грамотност и подходящи инструменти.Между другото,ако силикона е скъп и голяма разфасовка,може да си вземем няколко човека на партия.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Колеги при пресата на Вавов от Сливен восъка няма допир до нищо друго освен до силикон- което е много важно защото дава възможност основата да се извади без отделители. От всички преси които съм гледал в тубата неговата е най-професионално направена. Всички други стържат с разни шпатули,духат,мажат, пръскат,а при него сипваш восък вадиш основа.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Лошото е че мен например ме вкара в списъка чакащи,ама към юли чак...

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от сашо 38 Виж публикацията
    Лошото е че мен например ме вкара в списъка чакащи,ама към юли чак...
    Колко се радвам че аз мойта е взех още преди година и половина.Тогава го чаках само 2 месеца.

Страница 8 от 26 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •