Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 109 от 496 ПърваПърва ... 95999107108109110111119159209 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,081 до 1,090 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Странно,преди 2 дни говорих с тях,цената беше 5,20,а за един тон въобще не си правели труда да ходят.

Няколко пъти ви казах да не се занимавате с тези хора и продължавам да го твърдя. Ако някой се интересува защо мисля така да открие темата където съм разяснил и не само аз.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Няколко пъти ви казах да не се занимавате с тези хора и продължавам да го твърдя. Ако някой се интересува защо мисля така да открие темата където съм разяснил и не само аз.
    Потвърждавам.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Аз исках да кажа, че форума и по-точно участниците в него са причината за по-добрата цена, но...както и очаквах...думите ми се преиначават.
    По-ясно казано: Всички колеги четящи или пишещи тук имат заслуга за промяната на цената, защото форума това са те. Просто по-голяма заслуга имат едни 10-15 човека(няма да ги назовавам, че да не се обиди някой), защото пускат информацията която имат, а не си премълчават.
    Както сега коментирате един прекупвач, то това директно ще повлияе на колегите да не работят с него или той ще си промени политиката. Ето това е силата на форума, но някой хора или отказват да го разберат или нарочно говорят "колко сме безсилни".
    Както казах - Стигнал съм до извода, че този форум диктува играта и това е така защото е най-големия източник на информация. А на някои хора това не им харесва.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    За да има по-голяма полза от форума ,в случая не си показвайте дипломите ,ами споделете на кой и на каква цена си продадохте меда.

Ето от мен.Йот Ги Вал -5,15лв.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    За Януари 2015 изнесения от Аржентина мед е 1661 тона и е на средна цена 6.70 лева / кг (мин 5.71 лв/кг и макс 7.53 лв/кг)
    За Януари 2014(миналата година) са изнесени 2654 тона на цена 6,20 лв/кг.
    През Декември 2014 са изнесени 1667 тона на цена 6.65 лв/кг.

Тоест, средната цена сега е 6,70 лв/кг, минималната е 5,71 лв/кг, максималната е 7,53 лв/кг
    Това са износните цени на Аржентина, а към тях трябва да прибавите и транспорт, мита и т.н.

Всеки да си направи сметката дали да продава под 5.71 лв/кг. Щом евтиния аржентински мед го продават по-скъпо от нашия направете си изводите.

http://www.valorsoja.com/2015/01/26/.../#.VNy_zqJyGUk
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Колега Дамянов,това са цени за износ,не цени по които се изкупува меда в Аржентина.Провери какви са цените за износ на българския мед,предполагам че са доста по високи от изкупните.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Дамяне меда е минал сумати процедури докато стане готов за износ. Аржентинските изкупвачи са ги платили и са си сложили печалба.
    Иначе ценна информация.
    Благодаря
    Ръста при тях е почти 10% а при нас през изминалия сезон е около 20%.
    Много е важно за европа ли е изнесен този мед. Износа от тук може да бъде калкулиран на по-ниска или приблизително такава цена имаме още за какво да натискаме.
    Мисля че ни престои много добра година и ако успеем да задържим цените на нивата от миналата ще е добре, но при всички случаи ще търся още по-висока цена.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Колега Дамянов,това са цени за износ,не цени по които се изкупува меда в Аржентина.Провери какви са цените за износ на българския мед,предполагам че са доста по високи от изкупните.
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Дамяне меда е минал сумати процедури докато стане готов за износ. Аржентинските изкупвачи са ги платили и са си сложили печалба.

Абсолютно сте прави. Аз съм казал, че това са износните явно сте го пропуснали.
    Цените са до пристанището и без транспорт, мито и т.н
    Ние гледаме каква е алтернативата на нашия мед, а тя е да се внесе аржентински на цена минимум 5.70, да се плати транспорт, контейнери, мита, складове и т.н
    Ние и на 6 лева да го продаваме, то отново сме под цената на аржентинския и за прекупвачите остава доста печалба. А и нашия мед се твърди, че е доста по-добър от аржентинския и като знаем, че вноса от Китай минава точно през Аржентина, то това не е изобщо чудно. Сметнете митото, транспорта и складовете, но мен ме съмнява много да излезе по-евтино от нашия.

Доколкото знам меда от Аржентина се изнася суров, тоест без никаква преработка. Само го пълнят във варели, но това не съм наясно дали не го правят пчеларите. Меда се преработва в страната вносител.
    Ако намеря цената на която го изкупуват, то ще я пусна тук.
    Трябва все някъде да има информация дали е внесен в Европа, но най-вероятно е само една част. За 2014 износа на Аржентина за Германия е 5.5%, а за САЩ 69,5%. Ако приемем, че няма промяна, то много малко мед е влязал в ЕС, дори не си заслужава да го отбелязваме, а това значи, че цената трябва да е дори по-висока.

Ето и доклада на USDA за цените и количествата -> ЛИНК
    (Всичко е в паундове, ако не е написано друго) Забележете, че се класираме като страна вносител на мед в САЩ, а това изобщо не е за подценяване.

Ето и износа на Китай, Аржентина, Чили, Бразилия и Мексико -> ЛИНК

Сърбия има 50% по-малко мед -> ЛИНК
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 12.02.2015 в 19:29.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Аз исках да кажа, че форума и по-точно участниците в него са причината за по-добрата цена, но...както и очаквах...думите ми се преиначават.
    По-ясно казано: Всички колеги четящи или пишещи тук имат заслуга за промяната на цената, защото форума това са те. Просто по-голяма заслуга имат едни 10-15 човека(няма да ги назовавам, че да не се обиди някой), защото пускат информацията която имат, а не си премълчават.
    Както сега коментирате един прекупвач, то това директно ще повлияе на колегите да не работят с него или той ще си промени политиката. Ето това е силата на форума, но някой хора или отказват да го разберат или нарочно говорят "колко сме безсилни".
    Както казах - Стигнал съм до извода, че този форум диктува играта и това е така защото е най-големия източник на информация. А на някои хора това не им харесва.
    А, май обърна палачинката - или по-точно, изказа нещата точно както са си, и абсолютно съм съгласен с теб, че обмена на информация влиае благоприятно върху цената на меда, безспорна е заслугата на всеки който споделя ценна информация, както за цените на пчелните продукти, така и за всичко което е свързано с пчеларството. Но да твърдиш, и дори само да намекваш неща както от постинг #1071, е просто нелепо, но няма да ровим назад във постингите, че да не се връщаме към края на пролетта/началото на лятото 2014г.(и по-точно към твоите първи постинги на страниците на форума)...

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    А, май обърна палачинката - или по-точно, изказа нещата точно както са си, и абсолютно съм съгласен с теб, че обмена на информация влиае благоприятно върху цената на меда, безспорна е заслугата на всеки който споделя ценна информация, както за цените на пчелните продукти, така и за всичко което е свързано с пчеларството. Но да твърдиш, и дори само да намекваш неща както от постинг #1071, е просто нелепо, но няма да ровим назад във постингите, че да не се връщаме към края на пролетта/началото на лятото 2014г.(и по-точно към твоите първи постинги на страниците на форума)...
    Аз палачинка не съм обръщал! Много ясно казах:
    Вече мога да кажа, че този форум диктува всички цени в България.
    Изобщо не мога да разбера, как по-друг начин можете да тълкувате думите ми.
    Вие със Зуница от 100 кладенеца вода изкарахте. Как някои хора ме разбраха веднага, а вие не успяхте?!?!
    Вие не сте глупави! Ако бяхте то поне щях да си кажа "просто не са ме разбрали".
    Това за мен беше умишлено, а не недоразумение. Няма как да повярвам, че точно вие двамата не сте ме разбрали. Ако беше бай Иван, то щях да си кажа, че човека е на възраст(или нещо друго) и не е включил закакво говоря.
    Както и да е...нямам намерение да обсъждам повече тълкуването на думите ми, а и нацапахме темата.
    Ърнест Хемингуей

Страница 109 от 496 ПърваПърва ... 95999107108109110111119159209 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •