Що се отнася до продуктите на Пчелит ето какво пище за него в предоставения сайт:

" “ПЧЕЛИТ” - Използва се за есенно подхранване и в периоди на липса на паша. Инвертираният сироп се приготвя от стандартен захарен сироп. За да проготвите сиропа затоплете 50 литра вода и изсипете 50 кг. захар, разбъркайте до пълното разтваряне на захарта. Когато сиропа се охлади до 35 градуса С, прибавете “Пчелит” към сиропа. За 50 кг. захар използвайте 20 гр. “Пчелит” (една опаковка). Разбъркайте добре и оставете да се извърши инвертирането за 48 часа при стайна температура в диапазона 20-30 градуса. Разбърквайте сиропа периодично за по-добър резултат. Не нагрявайте сместа над 35 градуса С! Готовият инвертиран сироп трябва да се използва до 3 дена след инвертирането. Ако се съхранява в хладилник може да се използва до 30 дена след инвертирането."

1. Никъде не видях приготвяне на инвертиран сироп по-гъст от 65 %;
2. Така или иначе за да се разтвори захарта при по-гъсти разтвори, ще е нужно да се загрее;
3. Производителя препоръчва периодично разбъркване за по-добър резултат.

До тук нищо което значително да се различава от метода с Инвертаза ...

4. Ще трябва да си купя доста хладилници за 1500 кг. сироп;
5. Какво правя ако някои семейства не изядат количеството, което съм им сипал за 3 дни, защото явно има някакъв проблем с трайността, след като производителя е указал срок.
6. Във връзка с 5 - предпочитам да направя сиропа когато мога и да го използвам когато ми трябва;
7. Някой правил ли е анализ на сироп получен от Пчелит? - какъв % е инвертирането, защото в сайта пише "Този щам съдържа високи нива на инвертаза която хидролизира захарозата до 70-90%" - едно е 70, а друго 90 % .

Затова към настоящият момент, аз лично ще изчакам с използването на Пчелит.