Аз пия антибиотик само ако съм на легло поне 1-2 седмици и ставам по-зле.
Иначе лекарите ги раздават като дъвки, но почти никога не си ги купувам.
Имам приятели които пият антибиотици веднага след първото кихане и вечно са болни и често имат усложнения дори след най-слабия грип.
Принципа при пчелите е близък, но не е абсолютно същия. Използваните антибиотици са широкоспектърни, а това е най-голямата грешка.
Към тези антибиотици се развива имунитет много по-лесно, а колкото е по-проста болестта, толкова по-лесно мутира. Примерно вижте грипа как всеки сезон имаме нов щам. А за ешерихия коли да не говорим. Простата гъба в маята мутира лесно, а представете си какво се случва като "профилактично" третираме срещу нозема.
Няма как тези антибиотици да работят, просто е невъзможно. Може да има ефект само ако случиш на податлива нозема, но това си е късмет.
Много по-голям ефект имат пробиотиците и стимуланти за имунна система. Към тях няма как да се създаде имунитет, а предозирането е много трудно.
Честно, не съм чувал за антибиотик който има 100% ефект, а 99,99% не ни върши работа. Няма как да помогнеш дългосрочно на семейството с антибиотик, а дори и да го спасиш, то ще заразиш много от здравите семейства.
Остави какво е забранено и разрешено...просто няма смисъл от антибиотиците. Ако имаш 2 семейства и се опитваш да спасиш едното, че да изкара до лятото...може и да има смисъл, но цената също е важна.
Просто колкото и да се опитвам да намеря причина да използвам антибиотици, то няма такава или не си заслужава финансово.
Ако искате можем да потърсим информация кой антибиотик помага за X,Y,Z, но то е толкова умряла работа, че само ще подведем някого да използва и да се надява.
Иначе нищо против нямам да потърсим информация, но...нямам и грам надежда...просто грешката е още в основата(че антибиотика лекува)