колеги да се похваля. рояка не е бил мой, видях старите майки в семействата. извадих ги от роево състояние, като им слагах основи и разбърквах гнездото. отворите бяха отворени максимално, и скубах маточниците през 2-3 дена. рояка е добре и тои, гради като за световно, извадих 2 изградени пити и му сложих 2 основи, питите ми трябваха за отводките. утре ще му сложа и магазин с 12 рамки с основи да изградят магазинни пити. отводките се развиват добре. днес забелязах в едната вече и пресни яйца току що снесени. майката не съм я търсил. в другия не видях яйца ама тази отводка по принцип я чакам да почне да снася след 4-5 дена. пчелите и от 2те отводки носят прашец.сложих им по една изградена пита от рояка. утре започвам да ги подхранвам със захарен сироп 1 към 1 през 2-3 дена.
благодаря на всички колеги който ми помагаха с съвети и малки хитрини който ми бяха много полезни.
към модераторите може ако искате да преименувате темата от помощ на първи проблеми на всеки начинаещ/ защото от 1 проблем минахме в темата през всичко с което се сблъскваме младите пчелари

Цитат