По всяка една от твоите забележки може много да се приказва, но няма как това да бъде поместено в една листовка. Заповядай на щанда на конфедерацията в изложението и ще получиш отговори на въпросите си.
Ако на тебе ти се струва, че манджата е пресолена, на мене пък ми изглежда, че е много блудкава и постна. Истински силните думи си ги спестих и не ги използвах - ФАЛШИФИКАТОРИ, МОШЕНИЦИ, МАФИЯ, КРАДЦИ и ИЗМАМНИЦИ. Не забравяй че имам и документални доказателства, но тях засега няма да ги вадя на показ.
Колкото до искането за някакво име - ето ти го: ГАНЧО ГАНЕВ
Свидетели ли искаш - има ги, и те са много. Само че в момента живеят в страх и каквото казват, правят го само на ухото на приятелски настроени хора.
Документи ли искаш - какво ще кажеш за 3 листа с фалшиви подписи, с които Ганчо е узурпирал власта в неговата си "организация"? Да ги направя ли на листовки и да ги разпространя в цяла България?
На мене съвеста ми е чиста, а думите ми смятам, че са много добре обмислени и внимателно дозирани. Ясно осъзнавам, че на някои хора няма да се харесат, но нима на всички български пчелари се харесват действията на тези хора? Та те най-нагло бъркат в джоба на всеки един български пчелар, включая и в моя. Какво искаш - да им ръкопляскам и да ги наричам с галени имена? Или да сведа покорно глава, да коленичам и да им целуна ръката?
Конфедерацията е създадена ЗА ДА СЕ БОРИ С ТЯХ, а не да съществува паралено с тях в дух на разбирателство, взаимоуважение и добра воля.
Хайде ако искаш - помогни и преработи текста така, че да няма думичките, които те притесняват, но в същото време да бъде достатъчно критичен и да отразява истинското положение.

Цитат