Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 108 от 677 ПърваПърва ... 85898106107108109110118158208608 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,071 до 1,080 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    приказки под шипковия храст
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 1.jpg‎   2.jpg‎   3.jpg‎  
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Ааа, колега и аз си спомням от преди близо 25-30 години това филмче.
    Това снимки от днес ли са?

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Ето актуални снимки от днес, питките са слагани преди две седмици и са същите като на колегата zayo
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	006.jpg
Прегледи:      550
Размер:	81.5 KB
ID:	3285Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	007.jpg
Прегледи:      549
Размер:	108.5 KB
ID:	3286Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	009.jpg
Прегледи:      549
Размер:	146.8 KB
ID:	3287

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Предполагам, че питките се ги слагал по скоро, защото на заьо са по-изядени. Аз днес нямах възможност да намина през пчелина и да имам база за сравнение.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ааа, колега и аз си спомням от преди близо 25-30 години това филмче.
    Това снимки от днес ли са?
    Да, снимките са от днес. Питките ги сложих преди месец време, но са изядени в различна степен в зависимост от хранителните запаси в кошера, положението на кълбото и силата на семейството. Едни са изядени на 100%, а други по-малко. С оглед на застудяването прецених, че няма да им е излишно да са в пряк допир с храна и за това на почти всички семейства им сложих по още една питка. Затворих им и мрежестите отвори по дъната /15х15см./ Следващо отваряне около 01.03.2015г. За сега от 39 зазимени съм -1, който е септемврийска отводка.
    Keep Walking...

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    И при мене питките не ги ядат или ги ядат много слабо. Причината вероятно е в това, че есента наблъсках по 7-8 литра инвертиран сироп на всеки един кошер. Последните количества сироп дори баха неинвертирани, и при тях се наблюдаваше известна кристализация след 3-4 месеца престояване в хранилките.

Имам още един интересен ефект, който буквално противоречи на пчеларската митология. Поради многото раздаден сироп през есента, част от семействата не можаха да си го изядат, и той остана по хранилките. Сега обаче тези семейства вече са си го смъкнали и изяли, а сухата питка им стои неизядена. Следователно пчелите предпочитат течния сироп пред сухата питка, и това важи дори и за зимните месеци. Важното е обаче този сироп да е инвертиран, за да не замръзва и да не кристализира.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    И при мене питките не ги ядат или ги ядат много слабо. Причината вероятно е в това, че есента наблъсках по 7-8 литра инвертиран сироп на всеки един кошер. Последните количества сироп дори баха неинвертирани, и при тях се наблюдаваше известна кристализация след 3-4 месеца престояване в хранилките.

Имам още един интересен ефект, който буквално противоречи на пчеларската митология. Поради многото раздаден сироп през есента, част от семействата не можаха да си го изядат, и той остана по хранилките. Сега обаче тези семейства вече са си го смъкнали и изяли, а сухата питка им стои неизядена. Следователно пчелите предпочитат течния сироп пред сухата питка, и това важи дори и за зимните месеци. Важното е обаче този сироп да е инвертиран, за да не замръзва и да не кристализира.
    Колко взимат питките зависи и от това каква е питката, има значение дали е от 1.90лв. или е от 3лв.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

Имам останал 80% инвертиран сироп, който експериментално направих за питките, та в твоя ред на мисли ще взема да сипя на 4-5 семейства в хранилките. А за следващата зима бих пробвал да дам гъст инвертиран сироп в здрав найлонов плик вместо питки.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    И.....настана качествена зима.След две седмици ще докладваме на Дамян за загубите(ако ги има).За сега са-едно ограбено и едно заслабнало.За другите незнам дали да съм спокоен...В края на септември,повечето сем получиха,кое пило,кое пчели от разформированите рояци и отводки.Всичките имат мед за 6 месечно ембарго.Освен това,в началото на януари получиха и по около 3кг питки...А на вън е -10...на котлона къкри боб със свинско краче...да се претиснявам ли?

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    .А на вън е -10...на котлона къкри боб със свинско краче...да се претиснявам ли?
    Наливай винцето и наздраве

Страница 108 от 677 ПърваПърва ... 85898106107108109110118158208608 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •