Това със Ифата ме припоти и мен един път,само че със Газ-ка и преди 14 години мисля,че беше - 70 кошера само аз и баща ми ..... това беше единствения път,който се излъгах и никога,никога и това никога съм го повтарял по целия път обратно на баща ми тогава ..... баси убийството е това,айде верно понеже и бях по-малък физиката ми беше по-слаба,но остави ти,това не е работа със сигурност!!!
Сега на въпроса ти - има един тънък момент със разтоварването и той е,че хм няма къде.Аз със фургоните им преча на земеделците разбираш ли,камо ли да ги разтоваря.Другия момент е,че 15 000лв само за един камион-кран много трудно ще ги отделя от общия оборот - казах вече,бягам от 20кг. среден добив,за да стигна поне 50кг. при тези цени и допълнителния разход на подвижното,аз едва ли докарвам чисто колко ти на стационар.Другия момент,който ми се губи при nikberk са разстоянията И моментите на обслужаване т.е.хубаво ще ги закарам на 80-90-100км. ще ги разтоваря,но как ще ги обслужвам.Ходене до пчеларската база и до тези кошери е ...... свръх разход,другия вариянт е по цяла година да съм при тях и да живея във каравана,което някак си не ме устройва,па ако ще да го наречем и мързел.
Близките разстояния ме устройват много повече - вадил съм мед на място,става работа по принцип,не е проблем,но .... някак си пак не ме устройва това.В смисъл виждал съм много кошери,над 250 как се вади мед на място под открито и как да кажа,за мен това не е съвременен процес на работа айде,така предполагам,че ще съм ясен : )Та вадя си меда у дома,на спокойствие и тишина.
Съответно,ремаркетата ми са изцяло заети със кошери - няма легла,няма помещения,няма нищо,само кошери.На три фургона сбирам 160 кошера ДБ /сдържах се да не кажа 131 и една отводка : ) / - но както казах има много неудачи,които се чудих как да реша.
Със лежаците,честно казано дори не повярвах колко фундаментално ми се промени процеса на работа - разликата е толкова фрапираща спрямо всички други системи,които съм пробвал,че чак ме е яд,че до сега съм робувал на приказки,а не съм пробвал сам.В момента си доизглаждам някои особенности,но наистина само със обръщането ми към лежаците,реших един куп проблеми,дори без малко да кажа всички проблеми - не знам,защо е отпаднала от практиката тази система,но по-дяволите толкова лесно се работи със нея,че спокойно мога да заява,че три фургона ще ги обслужвам сам и медодобива няма да бъде грам по-малко от 160 ДБ (за повече ще видим след време)
За повече фургони не мисля - скутелатор ми щукна едни идеи,които сега в момента обмислям и има много резон във тях,ако успея да ги осъществя,не смятам да увеличавам фургоните,тези ще са ми достатъчни.А ако не - вече както казах и преди,ще се мисли за по-професионалния подход:камион-кран,палети и т.н.,но няма да е на фургони-ремаркета.
М/у другото все повече ме блазнят по-малките ремаркета за джипове,които продават - сещате се събират мисля,че беше около 18-20 кошера.
НО - всичко опира до парата!!!!При тези цени,толкова развитие.
п.п.за Белене .................... трудно ми е да обясна,може би ще е достатъчно да споделя,че дори сега като ида на гости при старците и нощно време кошмарите не ме оставят да се наспя.Минаха доста години откакто съм се откъснал от това място,уж пораснах,уж мисленето ми вече умее да преборва,уж разбирането ми е по-съзнателно,и спомените уж поизбледняха,но .... макар далечното минало да ми е най-светлото изживяване което си позволявам във някои моменти,има един от който всичко се преобръща,но не със главата надолу,а във тотален хаос,уви аз още от невръстно хлапе бършещо сополи във ръкави се сблъсках и разбрах по най-горчивия начин неща,които сега изживяваме всички.Ще ме извините за отклонението,но наистина не знам,нямам си никаква на идея,дали ще е изобщо възможно някога да се върна във Белене,макар вратите на града да са широко отворени за мен.

Цитат