Някъде съм чел ,че изграждайки основата пчелите я изтъняват колкото им трябва.Според мен е важно качеството , а не дебелината.
Някъде съм чел ,че изграждайки основата пчелите я изтъняват колкото им трябва.Според мен е важно качеството , а не дебелината.
Не я изтъняват, а я прегризват, когато не е сложена на място, в смисъл в точното време и на точното място.
Изтъняването е различно от прегризването.
Колеги,преди малко прочетох нещо на което не бях обръщал внимание - оказва се,че секретът от горночелюстните жлези на работничките има и свойството да разтваря восъка и прополиса.Изложен на въздух,той бързо изсъхва и восъка отново се втвърдява.Не знам за вас,но за мен е нещо ново,досега си мислих,че оформят питите с мандибулите си,а се оказва,че и разтварят строителния материал за да го оформят.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
Ако това е така, то това автоматично означава, че можем да засилим градежа посредством даване на пчелите на ситни стърготини от восък.
Ами всъщност,това го практикуват някои пчелари.Слагат чинийки с восъчни стърготини върху рамките.Би трябвало да има материали по въпроса.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
А дали това е успешно? Имаш ли някакъв линк някъде из интернет с резултатите от един такъв експеримент? Ама експеримента трябва да е научен - например восъка трябва да е боядисан, и после да се провери дали пчелите са го сложили по питите, или са го изхвърлили.
Матеев,въпреки,че съм ти опозиция,която ти не търпиш,бих те помолил да направиш този експеримент който посочих в постинг 235.Ще бъда благодарен!
Освен това нагряват площта, където се прави надграждане/захващане върху вече изградена конструкция (основа/външния ръб на далак). Това е и причината дебелите пластмасови основи да ги градят по-бавно (или ги градят първо от едната страна, после от другата, вместо едновременно), отколкото тънките. Не е просто механичен процес.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))