Когато рамките са с уширител ,се допират долу -горе една трета от височината на рамката.Това дава необходимата стабилност при трантпорт.При лайсните с улеи не съм сигурен.Освен това аз никога няма да ги използвам ,защото не може да се плъзгат рамките напред-назад.
Браво!
Няколко идеи:
Плочката (за която се хваща оберфрезата) я направи да се регулира спрямо масата. Да можеш да направиш точно 90 градуса на фрезера към масата. Ако не се регулира, то от вибрациите се мести и дава отклонение след време.
Врътката за повдигане на оберфрезата запушва мотора и така ще го прегрееш. Остави място да "диша" мотора и намери друго място за повдигане на оберфрезата.
Много ще е неудобно да мериш над масата колко се показва фрезера, а да повдигаш отдолу. Можеш да вкопаеш един болт(шестограм със скрита глава и частична резба), хващаш го към дръзката на фрезата с планка или друг крепеж и слагаш гайка. Болтът никога няма да излезе над масата, а с въртенето му се вдига фрезата много бавно и точно.
Аз си направих пробна хоризонтална маса за фреза специално за правенето на рамките. Плочката е от 6мм плътен поликарбонат. Работи идеално и сега ще я правя наново с по-добри материали, че да е вечна.Разглобена е, но мога да направя снимки на частите.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Още ли не си направил снимките!?
Пчеличке, Дамяне, страхотни идеи. То аз и доста клипове съм изгледал по въпроса, но си е друго да видиш нещо направено на местна почва.
Аз даже съм направил една комбинирана маса за монтаж на обърнати ръчен циркуляр и оберфреза, но даже не съм ги пробвал. За по-лесно повдигане на фрезата си купих от битпазара един стар ромбоиден крик за кола - хем плавно издига и спуска, хем "чупи" на 90 градуса посоките на въздействие.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Ето тук спецовете показват какво са направили по въпроса. Само време и мерак да има
http://forum.napravisam.bg/forum/vie...89a6fd773beb41
Ако слушаш...ще показвам. Ей...много ми се карате днес
Не съм слизал до другия апартамент, но по-късно ще сляза специално за снимките.
Всичко е разглобено, но ще направя снимки на частите и после ако има нужда ще обяснявам.
Механизмът за повдигането е много лесен:
Цялата фреза се повдига от един болт шестограм. Болта е на самата маса и регулираш от самия плот на масата, а не се навеждаш под нея.
Купуваш една скоба с гайка и я хващаш за дръжката на фрезата. Гайката на тази скоба да сочи нагоре.
На гайката(заварената за скобата) навиваш макс 2-3см шпилка или стопорен винт, на другия край на шпилката навиваш удължена гайка и след нея болт шестограм със скрита глава.
Болтът със скритата глава го вкопаваш в плота на масата и като го навиваш - фрезата се качва и слиза. Болта не се показва над масата и само се върти намясто, а всичко под масата се качва и слиза.
Събрах толкова крепежи, че мога да си отворя магазин. Правя нещо друго сега и всичко е пред мен на бюрото. От снимките трябва да ти станат по-ясни крепежите, но ако нещо не е - питай.
Общо имаш: 1бр скоба с гайка, 1бр. шпилка 2-3см(стопорен винт), 1бр удължена гайка, 1бр болт със скрита глава, 1бр шестограм-върток. Всичко 5-6лева максимум.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Благодаря, но нищо от показаното не е мое дело, аз само го използвам.
Относно фрезата:
-сглобката няма мърдане;
-90градуса, се правят с единия линеал, има го на горните снимки;
-трупчето за повдигане не засяга отворите за вентилация, иначе татето ще го преработва и той с крик:
-Фрезера се показва точно колкото е дълъг фрезера,но вадиш 8мм, защото токова е "плочката"- ламиниран паркет. Но няма никакъв проблем , первазите ги правя с малки фрезери и си работи идеално.
Масата има и още един линеал хоризонтален с два канала, но аз не го използвам и не съм го снимал.
По въпроса за китовете, намерих един гръцки, изрично търсих да пише за външна употреба, но е само бял цвят. Следващата серия мисля като ги изваря и изсуша тогава да ги мина с него.
-
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))