Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 33 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 327
    Потребител
    Регистриран
    28.02.2013
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Щом страниците не са хваната с винтове не ми я хвали, купувах такива сандъци и след първата зима на открито се разкривиха и разтвориха , та се наложи да ги преправям пролетта.
    няма начин да се се отворили ако наистина са били такава сглобка и ако са с добро лепило

Потребител
    Регистриран
    28.02.2013
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от pchelata-Z Виж публикацията
    Здравейте,и аз да се включа в тази тема.И бъдете благосклони към мен ,все пак това ми е първия досег с дървообработващи машини.
    http://vbox7.com/play:5436b81459
    Прикачен файл 3263Прикачен файл 3264Прикачен файл 3265
    колега не ги китосваи защото след като го боядисаш кита пада от студеното или от нещо друго ли не знам от аз така китосъх моите и на 2 година падна кита и се олющиха това си е мое мнение

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Браво колега ,много добре изглеждат.Явно ти се отдава ,щом чак си ги направил с такава зглобка.Аз не съм ползвал видии и нямам впечатление.Ползвам пирони ,от тези насуканите.При дължина 8см. набиеш ли го -няма вадене ,държи супер.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от pchelata-Z Виж публикацията
    Здравейте,и аз да се включа в тази тема.И бъдете благосклони към мен ,все пак това ми е първия досег с дървообработващи машини....
    Как да съм благосклонен, като от половин час не мога да спра да ти завиждам

Първи досег с дървообработващи машини казваш... а какви са машините би ли споделил? Примерно с които си правил сглобките? А би ли направил една снимка на дъното само - на цяла мрежа ли е и ако да, как се затваря тя?

Много са ти табиетлийски кошерите! Браво!
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Потребител
    Регистриран
    27.10.2014
    Пчеларски район
    Югоизточен регион
    Цитат Първоначално публикувано от kaletoo Виж публикацията
    колега не ги китосваи защото след като го боядисаш кита пада от студеното или от нещо друго ли не знам от аз така китосъх моите и на 2 година падна кита и се олющиха това си е мое мнение
    Амииииииииииии , попаднах на едни клипчета по напред в темата и там ги китосваха,а като като гледам с какви количества работят............... направо отиди на 2:50 но сега като се загледах това със сигурност не е като моя кит,тяхния е много рядък.

Но може и да си прав, ще потърся нещо за външна употреба.Благодаря много за съвета.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    За кит съм си бъркал ситни стърготини с лепило.Става прилично с леко шлайфане .Най- добре ми са запазени кошерите ,на които си играх да слагам винкелчета по ъглите.Самите винкели са от поцинкована ламарина 0,4мм.с със страни 25х25мм.

Потребител
    Регистриран
    27.10.2014
    Пчеларски район
    Югоизточен регион
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Първи досег с дървообработващи машини казваш... а какви са машините би ли споделил? Примерно с които си правил сглобките? А би ли направил една снимка на дъното само ..................!
    Няма проблем, днес мислех да не ходя до там, но само заради теб, ще направя една "разходка" и ще снимам машините. Но само да предупредя не са профи но вършат страхотна работа за тази цел. А,относно дъното съм го направил така, подвижно но в същото време можеш и да издърпаш и самата дъска за почистване. Не е мрежесто, но и такива ще направя ако остане материал,сега се насочвам към направата на рамки.

Потребител
    Регистриран
    28.02.2013
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    За кит съм си бъркал ситни стърготини с лепило.Става прилично с леко шлайфане .Най- добре ми са запазени кошерите ,на които си играх да слагам винкелчета по ъглите.Самите винкели са от поцинкована ламарина 0,4мм.с със страни 25х25мм.
    да с лепило и стърготини се прави и няма мърдане

Наблюдател
    Регистриран
    30.07.2014
    Пчеларски район
    Плевен
    Колеги, дайте съвет как е по-добре да лягат рамките в плодника и магазина на кошера, на лайсни или директно в/у дървото. Кошерите евентуално ще бъдат за подвижно пчеларство.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от viktoroti Виж публикацията
    Колеги, дайте съвет как е по-добре да лягат рамките в плодника и магазина на кошера, на лайсни или директно в/у дървото. Кошерите евентуално ще бъдат за подвижно пчеларство.
    Мненията сигурно ще бъдат най- малко две.Аз съм за лайсни.За подвижно, рамките трябва да са с уширители.

Страница 15 от 33 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •