Стефко, много си серт като за 4-то мнение...
Айде да те помоля, преди да "очакваш" каквото и да било, да дадеш на аудиторията честен отговор на един единствен въпрос. А той е:
Защо искаш да се занимаваш с отглеждане на пчели?
Не го приемай лично. Този въпрос е актуален към всеки в чиято глава се е пръкнала идеята за "пчеларството".
Млади колеги, не че аз съм "стар", опитен и знаещ. От нова година насам има тенденция да се появяват нови регистрации, с които комуникацията (малко изопачено) звучи така:
- здравей те чух че мога да изкарвам по 12000лв на година дайте съвет в коя банка да ги съхранявам аз сам нов
- Как мислиш да ги изкарваш? С пчели?
- Моля, ако няма да ми дадеш конкретна информация, не се обаждай!!!
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
И какво лошо има ако е решил някой да се занимава с пчели за да изкара някои лев.В края на краищата всеки се занимава и работи за да изхрани себе си и децата си,дали с пчели ,крави, работи в завод или др. борбата е за насъщният така че какво е значението защо иска да се занимава с пчели.Ето аз казвам искам и ще се занимавам с пчели защото от това виждам перспектива да изкарам някои лев ако си мисли някои че ще ги гледам за хоби няма как да стане.А и каква е разликата дали този които ги гледа като хоби ще ги гледа по добре,напротив аз мисля че този които се занимава професионално с това ,ще е всеки ден при тях и винаги може да реагира на вс. ситуация.Така че спрете вече с тия деления който е решил дали с ваша помощ или без нея ще го направи ,или ви е страх че ще станат мн.пчелари и ще има мн.мед и цената ще падне.
Пример ,от миналата година когато пуснах обявата за отводки че купувам около 100-150 щяхте да ме разкъсате то не беше заяждане за правопис и още какво ли не.Е и какво стана докато ,,вие,,се напредварвахте кой какво да напише обади се човека само че не за отводки а за семейства напълно развити на 12 рамки.И началото на май месец ги взех разделих ги на колкото ми трябваше и аз доволен и човека напред с едни пари.Благодарение на това че имам човек на които да разчитам и да ми покаже почти всичко ,иначе ако човек чака от форуми ще си тъпче на едно място.Единственият който споделя е Матеев всички други все едно са в масонска ложа.
Е т'ва е удар в "десетката". Държавата ни е на тоя хал, защото 90% от хората мислят, че трябва да дойде някой да ги оправи. Да им сервира благополучието, да се пребори с неволите, да отиде да им пусне печелившия фиш за "тотото"... Лошото е че децата ни изграждат тоя манталитет от най-ранна детска възраст - "те" не ми разрешават, "те" не ми дават, "те" не ми помагат...
Само едно ще кажа (от собствения си опит) и спирам да пиша в темата.
Уважаеми колеги които сега започвате, помнете едно: сервираната наготово истина ще ви изиграе лоша шега на лято, когато кошерът е отворен, пчелите са на облак и цяла седмица във форума е пусто и няма кой да ти напише "извади втората пита и я сложи в средата на кошера".
Георги Корчев се казвам
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Кой каза че има нещо лошо? Аз самият, както съм казвал и преди, още преди да мога да различа "майка от търтей" съм правил сметката: 100кошера по 30кг мед по 4лв=12000лв на година и то за 6 месеца работа.
В същност "лошото" си е само за мен. Защото от както се занимавам с пчели, ям мед най-вече от разпечатките, докато го вадя, а преди това хапвах повече... но това си е мой проблем. Но все пак ме отдалечава от понятието "за собствени нужди:...
Това, че зададох въпроса за мотивацията, беше по-скоро, за да си дадем сметка, че никой не ни е длъжен да ни свърши работата.
Георги Корчев се казвам
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))