Наистина съм теоретик и наистина вярвам прекалено много на числата, защото те никога не са ме лъгали. Убеден съм че, и в момента не ме лъжат. Ако при тебе всичко е наред със строителната рамка, значи има някакъв положителен фактор, който не го отчиташ или не ни го казваш. Може да е двумайчино семейство, или маркова майка или периодично да добавяш пити с пило - знам ли. Отговора ти не е издържан научно (не си ни казал всички фактори от твоята технология и от твоите паши), и именно поради тази причина битуват толкова много пчеларски митове (от казването на полуистини или частични истини).
Продължавам да държа на моите си заключения и не ми се сърди, но на тях аз си им вярвам много повече, отколкото на тебе или на други подобни твърдения. А за пчеларите, които се чудят на кого да повярват, ще им кажа следното - нека да си направят експеримент с отнемане на една плодникова пита веднъж на две седмици (общо 6 пити за 3 месеца), и после да видим дали ще се бият в гърдите, че са извадили 40-50 кила мед.
Та това твоето е равносилно по време на активния сезон от едно семейство да направиш 2 силни отводки и въпреки това да извадиш рекордни количества мед. Не ми се сърди, но много рибарско изглежда. Хайде тогава да ни светнеш за технологията си, защото повечето хора от форума (и аз самия) могат само да мечтаят за толкова много мед дори и без да вадят рамки с пило.

Цитат