Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Какво означава по-добър световен ред? Кой може да даде определение за ДОБРО и ЗЛО? Та нали тези понятия са измислени от хора. Десетте божи заповеди също са измислени от хора. И всичките тези морални догми нима нямат една единствена цел - да ни държат в ПОДЧИНЕНИЕ и ПОКОРСТВО, с цел по-лесно да ни управляват.
Какво е добро и зло?На всички е ясно, че няма универсална дефиниция за това, а само индивидуални.Тоест колкото са хората, толкова са и дефинициите.Точно тук идва момента, в който се намесва Бог или идеята за него, като абсолютен авторитет по въпроса.Създаването на универсалната дефиниция за добро и зло, за да се избегне хаоса.
Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Господ, създателя или извънземните (няма значение кой е този, който ни командва) изглежда е измислил нещо друго - ПРАВОТО НА ПО-СИЛНИЯ? Изяж, за да не те изядат. Убий, за да не те убият. Властвай, ако можеш, ако не - подчинявай се. Изчукай всички женски на стадото, ако победиш другите мъжкари. Създай световна война, и се кефи, докато милиони умират (Сталин, Хитлер и много други от световната история).

Ако трябваше да гадаем каква е волята на създателя, просто трябва да проверим каква е историята на животинските видове и в частност на човечеството. И цялата тази история КРЕЩИ едно единствено нещо - ПРАВОТО НА ПО-СИЛНИЯ Е НАЙ-ДОБРОТО НЕЩО НА ТАЗИ ПЛАНЕТА !!! То се подкрепя от всевишния във всичките му разновидности. Може би всевишния се интересува само и единствено от УСЪВЪРШЕНСТВУВАНЕТО, в името на което хиляди пъти в историята е жертвал цели животински видове и човешки раси и цивилизации. И човечеството може би е само едно междинно стъпало, и има ролята само и единствено да подготви почвата за следващия по-съвършен вид - например роботите (знам ли).

Всичко това е много страшно, но историята говори само за това. Ако е имало някаква намеса на създателя, тя досега е демонстрирала само това. И дори в наше време пак се случва само това.

Звучи страшно, нали .........
Идеята за правото на по-силния е идеята на злото и изключително разрушителна по своята същност.Това е идеята против цивилизацията и нейното съществуване.Животинското царство е подходящо за размисъл, а не за модел на следване в това отношение.То ни разкрива моделът, който не трябва да следваме, виждайки неговата същност и прояви на насилие.
Според мен идеята за усъвършенстване и свободата е в основата на сътворението ни.Ако Твореца ни наказваше веднага за нашите постъпки, то нашето сътворяване щеше да е безсмислено.Много хора се питат, защо Бог позволява да се извършват убийства от други хора?Ако не ни позволяваше в нашия кратък живот да бъдем свободни дори за неща омразни на Него, то нашета свобода нямаше да е реална.Със свободата идва и отговорността, последствията от нашия избор.Висша форма на свободата е знанието, едва когато аз знам нещо мога да бъда свободен да взема решение.Затова фундамента на една манипулация е дезинформацията, с която от години третират българското общество.