Какво е добро и зло?На всички е ясно, че няма универсална дефиниция за това, а само индивидуални.Тоест колкото са хората, толкова са и дефинициите.Точно тук идва момента, в който се намесва Бог или идеята за него, като абсолютен авторитет по въпроса.Създаването на универсалната дефиниция за добро и зло, за да се избегне хаоса.
Идеята за правото на по-силния е идеята на злото и изключително разрушителна по своята същност.Това е идеята против цивилизацията и нейното съществуване.Животинското царство е подходящо за размисъл, а не за модел на следване в това отношение.То ни разкрива моделът, който не трябва да следваме, виждайки неговата същност и прояви на насилие.
Според мен идеята за усъвършенстване и свободата е в основата на сътворението ни.Ако Твореца ни наказваше веднага за нашите постъпки, то нашето сътворяване щеше да е безсмислено.Много хора се питат, защо Бог позволява да се извършват убийства от други хора?Ако не ни позволяваше в нашия кратък живот да бъдем свободни дори за неща омразни на Него, то нашета свобода нямаше да е реална.Със свободата идва и отговорността, последствията от нашия избор.Висша форма на свободата е знанието, едва когато аз знам нещо мога да бъда свободен да взема решение.Затова фундамента на една манипулация е дезинформацията, с която от години третират българското общество.