Основната цел на конфедерацията по време на представянето в Плевен ще е набирането на нови членове, както и запознаване на всички останали пчелари с целите на конфедерацията и методите на нейната работа. Приканват се всички съществуващи членове и кандидат членове да съдействуват за постигането на тази цел.

Специално за членовете на управителния съвет (пък и за други доброволни активисти) - с молба всеки един от тях да отдели по няколко часа или дори цял ден, за да организираме непрекъснато дежурство на щанда н Конфедерацията. Тези, които поемат такъв ангажимент, да ми се обадят да им напечатам визитни картички с логото на конфедерацията.

Също така ако някой друг пожелае да съдействува с идея или труд или някакъв материален рекламен носител - сега е времето да ми се обади или да пише в тази тема.

За всички останали - аз лично ще съм в Плевен и четирите дена, така че ще можем там да се срещнем с всеки един, който пожелае лична среща по някакъв конфедеративен или личен пчеларски проблем. Същото важи и за Евден Николов, който е Председател на Контролната и ревизионна комисия. Той също е един от активистите, които помагат за тази организация в Плевен с пари и с личен труд и организационен опит. Друг помощник е Илия Цонев (Зам. председател), който отхвърля огромна по обем работа по текстовете и дизайна на рекламните материали и на WEB сайта.

Приканвам и други пчелари (членове или не) да се включат и да помогнат с по нещичко - кой каквото може. Целта ни е да направим силна конфедерация, за да имаме шанса наистина да постигнем нещо по-добро в пчеларското законодателство.