Ами то това няма да бъде за първи път....
Това което ви интерсува вас в случая е че ако бъдат създадени перфектни условия в отглеждане на пилото (вкл. да получават огромни количества храна), всяко следващо поколение ще бъде по-добро от предходното , но чак в четвъртото поколение ще бъде постигнат пълния потенциал. В този ред на мисли, ранното стимулиране на отглеждането на пило може и да не бъде най-разумното решение (след това са нужни цели три поколения отглеждани в перфектни условия, които да поправят грешката).
Когато човек знае ключовите думи за които да търси, от там нататък е лесно.
Да, никога не съм претендирал за изчерпателност, пък и не това е била целта ми.Към тезите на скутелатор бих добавил и ефективното управление на празните пити и килийки по време на пашата, както и по-бързото изпарение на водата от нектара. Тук потенциала според мен също е в десетки проценти.
Определено при пчеларастване с ДБ с 1 магазин, няма как да се оползотвори напълно пашата. И подобряването на вентилацията също би могло да повиши добивите. Има още много малки на пръв поглед такива детайли, които могат да бъдат изброени, но според мен друг ваен който трябва да бъде споменат е санитарно-хигиенните практики на пчеларя.