...."Така като чета постовете ви утре и аз ще стана по-черен от дявола, за това, че съм се опитал да помогна с нещо и не дай боже не съм успял. Ето за това смятам да се оттегля да си гледам пчелите и въобще да не се интересувам от форумите и организации и проблемите на другите. Ето за това сме на тоя хал и всеки ни клати както си иска, защото все кусури на тея дето се опитват да помогнат търсим. На Симо Тодоров не му трябва нищо. Той своето си го е постигнал. Опитва се да помогне и на нас , ама не знам струва ли си."........
Уважаеми г-н Бонев,
Това е най-лесно - да си гледаш пчелите и да не се интересуваш от форумите и организациите......Дотук никой от нас не те е обвинил в нещо - напротив, виждам че си положил не малко усилия да бъде достатъчно разгласен един протест, който се споделя от много хора! Затова твоето място е тук - във Форума - да чуеш за проблемите на масовия пчелар - и най - вече на този, за когото това е поминък и храни семейство и деца с отглеждането на пчели!!! И не само твоето, а на всички от ръководствата на многобройните пчеларски съюзи.
И едно лично мнение:
Халът на българското пчеларство ще бъде такъв, докато съществуват 20-30 пчеларски съюза - уж всеки с добри помисли, но никой нищо не прави, а е узаконен рекет над масовия производител за сметка на няколко "видни" дейци от ръководствата им!
Докато развитието на пчеларството не стаме държавна политика - само ще си чешем езиците и "някои" ще ни ръкопляскат, защото в тая мътилка те постигат целите си, по принцип комерсиални. А за да стане държавна политика не се изискват кой знае какви средства, но пък усилията са много,много.....