Мисля си, че дори и да бяха дървени кошерите, пак картинката щеше да е същата. Моите кошери не са много по-леки от вашите - нали питите са пълни с мед, който тежи. Пък и термопанела от навеса - той представлява два листа гофрирана ламарина с фибран между тях. Завит е в стоманен профил от конструкцията с много на брой дебели самонарезни видии или шпилки - не знам как да ги нарека. Опитай се да скъсаш една единствена такава видия и ще осъзнаеш каква сила е необходима, за да се скъсат 20 такива видии едновременно. Може би 10 или 20 тона.

Просто пчелина ми е имал нещастието да застане на пътя на едно рядко природно явление, което в България вероятно се случва веднъж на 100 години. Такъв ми е късмета. Нищо не може да се направи.

Добрата новина е, че пчеларите вече се прибраха, и казаха че във всички останали пчелини няма нито един паднал кошер, с изключение на един единствен, но той е бил празен - без рамки и без семейство в него. Щетите са само в този пчелин и то само в северната му половинка. Тоест наистина говорим за локална вихрушка или някакво мини-торнадо, което е вилняло в една зона с размери 20 на 20 метра, и после се е поразходило около 200 метра в посока към къщата в която живея, съсипвайки всичко по пътя си. Гледайки щетите дори мога да му начертая маршрута.