Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 76

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Antonov Виж публикацията
    Трябваше да щракнеш някоя снимка да видим за какво става въпрос,иначе много жалко наистина.
    Щракнахме сутринта няколко снимки с GSM-ите, но качеството е лошо. Има и по-хубави снимки с фотоапарат, но той остана в пчеларите, които сега обикалят и по другите пчелини. Довечера ще броим общите щети.

Ето вижте едната половина на пчелина. В нея имаше 40-50 кошера ФАРАР. Те бяха един мой експеримент за пчеларстване с ФАРАР, който торнадото го прекрати преждевременно. Виждате колко малко боклуци са останали на земята. Всичко друго е разпиляно из целия имот, че и извън него. Преди малко се върна охранителя, който го бях пратил да направи по-далечна разходка извън имота. На няколко места е намерил части от кошери, а колямо количество от тях е видял и по бреговете на реката. Вероятно много парчета са паднали и в самата река, но тя вече ги е отнесла. В момента сигурно плуват някъде из Търновски окръг.

Та ето какво остана от моя ФАРАР експеримент:

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSC_0005.JPG
Прегледи:      348
Размер:	256.2 KB
ID:	3132

Име:	DSC_0010.JPG
Прегледи:      344
Размер:	274.3 KB
ID:	3133

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ето още части части от ФАРАР експеримента. Зад оградата е реката, където има още много, но нямам снимка.

Име:	DSC_0003.JPG
Прегледи:      349
Размер:	204.4 KB
ID:	3134

Име:	DSC_0007.JPG
Прегледи:      345
Размер:	135.8 KB
ID:	3135

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ето другата част на пчелина, където ясно се вижда, че има и незасегнат участък - все едно че там въобще не е имало вятър.

Име:	DSC_0006.JPG
Прегледи:      351
Размер:	313.1 KB
ID:	3136

Име:	DSC_0008.JPG
Прегледи:      351
Размер:	273.0 KB
ID:	3137

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ето и участък със слаби щети, които по-скоро се дължат на факта, че нуклеусите са леки.

Име:	DSC_0009.JPG
Прегледи:      346
Размер:	233.4 KB
ID:	3148

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ето къде си мисля, че е бил центъра на торнадото. Може би дори тука е угаснало, защото боклуците са стоварени на камара.

Име:	DSC_0011.JPG
Прегледи:      349
Размер:	301.1 KB
ID:	3149

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ето ги и милите пчелички или това, което е останало от тях.

Име:	DSC_0014.JPG
Размер:	224.4 KB
ID:	3150

Име:	DSC_0015.JPG
Размер:	211.4 KB
ID:	3151

Потребител
    Регистриран
    17.01.2013
    Искрено съжалявам. Желая ти сила и кураж за да продължиш.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    От разпиляните рамки с пчели сглобихме няколко семейства, но никой не знае дали си имат майка или не. Може и някъде да са попаднали пък две майки - знам ли. След 2-3 дена ще разберем.

Общо щетите в този пчелин ги оценявам на 50-60 кошера, но в понеделник ще направим по-подробна проверка. По телефона ми се обадиха, че в още един пчелин има 1-2 паднали кошера, а за другите пчелини все още не знам - чакам на телефона и хвърлям боб.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Баси ужаса!
    Матеев, имаш искреното ми съчувствие. Дано повече пчелички да оцелеят. Казаха че вятъра не е свършил, за съжаление...

Може ди не е сега времето да повдигам въпроса, но би било интересно ако можеше да се сравни въздействието на стихията над обикновени дървени кошери.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Мисля си, че дори и да бяха дървени кошерите, пак картинката щеше да е същата. Моите кошери не са много по-леки от вашите - нали питите са пълни с мед, който тежи. Пък и термопанела от навеса - той представлява два листа гофрирана ламарина с фибран между тях. Завит е в стоманен профил от конструкцията с много на брой дебели самонарезни видии или шпилки - не знам как да ги нарека. Опитай се да скъсаш една единствена такава видия и ще осъзнаеш каква сила е необходима, за да се скъсат 20 такива видии едновременно. Може би 10 или 20 тона.

Просто пчелина ми е имал нещастието да застане на пътя на едно рядко природно явление, което в България вероятно се случва веднъж на 100 години. Такъв ми е късмета. Нищо не може да се направи.

Добрата новина е, че пчеларите вече се прибраха, и казаха че във всички останали пчелини няма нито един паднал кошер, с изключение на един единствен, но той е бил празен - без рамки и без семейство в него. Щетите са само в този пчелин и то само в северната му половинка. Тоест наистина говорим за локална вихрушка или някакво мини-торнадо, което е вилняло в една зона с размери 20 на 20 метра, и после се е поразходило около 200 метра в посока към къщата в която живея, съсипвайки всичко по пътя си. Гледайки щетите дори мога да му начертая маршрута.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •