може и да не съм разбрал правилно но не съм от онези дето за 1 лев отгоре ще тръгна да те мамя...
може и да не съм разбрал правилно но не съм от онези дето за 1 лев отгоре ще тръгна да те мамя...
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Не си разбрал правилноСЕРИОЗНО! Ама точно обратното исках да кажа
Как успя така да ме разбереш...
Трябва да ми го обясниш, честно...
Исках да кажа, че не си заслужава фирмата Х да се опитва да излъже клиента и никога няма да си заслужава, защото името и е по-ценно.
За някакви стотинки хората са готови да лъжат по 1000 начина, а колко им струва после да си върнат клиента...изобщо не се замислят.
Точно заради такива "Промоции" страдат всички и ти си го видял когато този човек влиза при теб с недоверие и после си плаща кошера по 120 лева на "ПРИМОЦИЯ".
Не е виновен човека, виновен е този преди теб дето му е смачкал доверието, а сега ти трябва да платиш цената. Върви хвърляй пари и време да обеждаваш хората, че не ги лъжеш... Е да, но виновния е друг и това е най-нечестното.
Лично аз гледам винаги да работя САМО с хора на които мога да имам доверие. Като има ваимно доверие, то всичко се случва много по-лесно и по-евтино. Като трябва да мисля дали ще се пробва да ме излъже...то си губя много време и нерви, а и не си заслужава.
Че...точно обратното, теб за първи път те чувам/чета/ да говориш за това което правиш и е абсурдно да твърдя, че си човек желаещ да ме излъже за 1 лев.
Ако не си ме разбрал, ще се пробвам отново.
Твърдя, че заради сиви практики страдаме ВСИЧКИ, но просто не всеки го разбира и още по-малко хора осъзнават колко сериозен е проблема.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Благодаря на колегите писали по темата "Ръчна преса за основи".Информацията за мене беше полезна , а надявам се и за други.
Не по темата:
За всеки който има под 100 кошера собственото производство на основи е за предпочитане.Чист восък - чист мед.С чисто сърце продаваш това, което си изкарал.Не зависиш от търговски номера и трикове.
И друг път съм го писал: "Иисус изгони търговците от храма."И понеже ние не можем да го направим с нашия "храм", то поне да ги държим в оня далечен от сърцето ъгъл. Там където им е мястото.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
то няма нищо лошо в това човек сам да си прави основите и да не си сметне времето и труда (да влезе в графата доставяне на лично удоволствие от хобито) но на мен нещата повече ми звучат по следния начин: Предпочитам да похарча 1 лев, лично време и труд отколкото да дам 13 стотинки че да не го направя милионер случайно търговеца...
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Моята цел е да реализирам всичкия си мед на дребно.Имам всички условия за това.Смятам да се регистрирам по наредба 26 след известно време.Ще си правя сам основите само от разпечатки,защото ще се стремя да доставя максимално качество за клиента.За качествената стока винаги има пазар.Ето затова смятам,че и един лев ще си струва,ако елиминирам всички примеси и химикали с които са наблъскани сегашните основи.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
Ще ти дам един пример,за да разбереш.Една чаша домашен фреш,изисква сокоизстисквачка за 200 лв,вода за почистване на същата,ток,амортизация,пло ове купуваш...скъпо и трудоемко е да си го направиш.Една кутия Капи струва два лева,отваряш и пиеш.Не миеш,не чистиш,ток не хабиш,време не отнема...Ти кое предпочиташ?Аз отивам да си измия машината![]()
Ще се пробвам отново:
Имаш нужда от чаши за вино.(това не ти е хобито)
Купуваш си машините, материала и т.н
Всичко ти излиза 500 000 лева.
Правиш си някакви чаши, криви, чупливи и т.н
НО! НО ВАЖНОТО Е ЧЕ НЕ СИ ДАЛ 1 ЛЕВ НА ДОЛНИЯ, МРЪСЕН ПРОДАВАЧ.
Друг е въпроса ако продавача ти иска 100 лева, а чашата можеш да си я направиш и сам за 1 лев. Товага глупав е продавача.
Точно както се случва с дърводелците. Не са готови да работят на по-ниски цени, защото чакат на пчелари по програмите. Е...да де, но мен програми не ме интересуват и след като не могат да ми предложат добра цена, то логичното е да си купя машините и да си ги правя сам. След това да наема няколко човека които да продължат работата, а аз да си гледам пчелите. От цялата работа губим всички, дърводелците са без работа, а аз си губя времето. Ако ми бяха предложили достатъчно добра цена/качество, то всички щяха да са доволни. А сега губим всички или печелим по-малко(нека така да го кажем).
В тази държава бизнес се прави с клизма и повече виновен е бизнеса(хората), а не управниците.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Сашо, не можеш всичко да си го направиш сам. Защо не започнеш сам да си садиш и жънеш жито, сам да си го мелиш, сам да си правиш тесто и да си печеш хляба? Защо не си направиш сам телевизор, хладилник или лека кола. Защо не си отвориш ковачница и сам да си ковеш ножове и рамкоповдигачи? Защо сам не си тъчеш плата и шиеш дрехите? Защо сам не си правиш обувките? Да продължавам ли?
Защо от всичките вещи у вас, които така или иначе си ги купуваш, реши че именно основите трябва да си ги правиш сам? В тях ли си най-големия специалист? За тях ли имаш най-доброто оборудване и технология, щото да станат евтини и качествени?
Не е ли по-добре да правиш САМО ТОВА, КОЕТО НАЙ-ДОБРЕ ГО МОЖЕШ, и от него да получаваш пари, с които да си купуваш останалите неща? Когато правиш нещото, в което си най-добър, тогава труда ти няма да струва нула лева, а да кажем 5 лева. И ако си използваш цялото лично време по цена 5 лева, ще имаш много пари за купуване и на всички други необходими ти неща. Когато използваш времето си за несвойствени дейности, и се самооправдаваш че струва нула лева по твое желание, няма да ти остане време, от което да получаваш по 5 лева на час. От тука идва и беднотията и нямането на пари да си купуваш другите полезни неща.
След като часовете живот така или иначе си отлитат в небитието, не е ли по-добре да използваш колкото се може по-голяма част от тях за дейности, които ще ти донесат по 5 лева на час, и да си оставиш съвсем малко време за хоби и за дейности, от които не само че няма да получаваш пари, но и ще харчиш пари. Не е ли това базовата логика на всеки един човек? Първото е времето - да го използваме за неща, които можем да ги продадем, защото сме най-добри в тяхното правене. Вторият етап вече е да започнеш да подбираш тези неща, щото от тях да получаваш не по 5 лева на час, а по 10, 20, 100 или дори 1000.
Няма логика човек да си пилее времето за нула лева на час и да обявява, че това е негова лична идеология. Та това е идеологията на циганите. Пилеят си времето и не работят нещо полезно, в което да са специалисти. Следователно не получават и пари. И за да си набавят необходимите им вещи, започват да крадат. И дори се гордеят с това. Такава ли идеология развиваш и препоръчваш на пчеларите от форума?
Моята препоръка е: Ползвайте си времето за неща, които наистина можете да ги правите по-добре от останалите, по-евтино и по-качествено. Тези неща ги продавайте и с парите си купувайте други полезни неща за бита или за развитие на бизнеса. За хоби (удоволствие) ползвайте не повече от 10% от дефицитното време си и от трудно спечелените пари.
Каква е твоята препоръка?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))