Първоначално публикувано от
Mateev
Аз не знам защо толкова се палите по тази машина с валяците. Та тя е само част от технологията. Има нужда и от друга машина, която да прави восъка ви на плоска лента. Също така имате нужда и от специални казани с терморегулатори за топенето на восъка. Знаете ли какви пари струва всичко това?
Също и за технологията - за да направите восъка пластичен (а не трошлив както си е чистия восък) ще се наложи да се слага нещо в него, което аз не го знам. А вие знаете ли го?
И последно труда - има ли си някой представа колко труд ще отиде в една основа? Разтрошаване, нагряване, първо леене, обрязване, валцоване, второ странично обрязване, рязане на размер по дължина и т.н и т.н.
Всичко това ще изисква много оборудване, познаване на технологията и много-много ръчен труд. И накрая като теглите чертата да не се окаже, че пак сте се прекарали спрямо алтернативата да дадете на някого 12-13 стотинки на основа и той да ви я направи както трябва без да се главоболите?
Ако наистина си мислите, че ще ви излезе по-евтино от тези 13 стотинки, жестоко се лъжете. Ако вложите само 1 минута труд на основа (а вие ще вложите много повече), то това автоматично означава, че жестоко сте се прекарали. Посмятайте малко на база 5 лева на час, и ще се убедите сами.