Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 193

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Много благодаря за разяснението, наистина имаше нужда.
    И тъй като сте по-запознат с пчеларството в Австрия, отколкото може би всеки друг тук, ще си позволя да ви попитам - това утвърдена практика ли е за разплод да се използват посредствени семейства ( само със 7-8% над средния добив)? И използват ли се семействата със рекордни добиви за развъждане?
    Благодаря
    Дони
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Наблюдател
    Регистриран
    04.03.2014
    Пчеларски район
    Mariazell
    Моля, за нищо. Както личи от първото изречение, аз съм само един любител пчелар беден. Едва ли бих се осмелил да твърдя, че познавам из основи тукашното пчеларство, както се опитвате да ме квалифицирате и ще ви отговоря така:
    Като утвърден и уважаван майкопроизводител (тук не влагам никаква ирония) Вие сте напълно наясно, че за развъждане се подбират семейства, които отговарят на няколко отделни критерии. Ако приемем, че 100% е средният добив от всички семейства с рекорден добив на мед определени за развъждане, то тези семейства от приложения сертификат са показали 7-8 % над него. Справка =>
    http://www2.hu-berlin.de/beebreed/ZW...cht-Start.html
    Благодаря Ви за отделеното време.
    Поздрави,
    Кирил

ПП. Тук вече отидохме твърде далеч от темата, за което се извинявам.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •