Това, не са мои снимки(за мое си съжаление), с които да мога да се похваля, а са от фейсбук. Надявам се тази пролет да мога да реализирам нещо подобно на пчелина на полето, и на един от горските, където има слънчеви полянки.
Ето разясненията които колегата, автор на приспособлението ми написа(надявам се, че няма нищо напротив, че го цитирам и му поствам снимките):
<<Здравей Искрене, идеята е следната:
Под земята хоризонтално има 2 метра пвц ф110 което събира 20 л. вода. В предния край има тетка която стои вертикално. В дъното на тетката съм закрепил помпичката, която е 0,35ah. В дъното е защото там е най-ниската точка и няма да остане на сухо. За да не изпомпва цялата вода съм поставил в татката поплавък, който когато падне на нивото на помпата прекъсва плюсовия кабел и помпата спира. Като се долее вода нивото се вдига и дава на контакт и всичко си влиза в режим. Края на трабата завършва с тетка но разклонението и е ф50. Там се включва сифона от дъската. Във вертикалната колкна има жлеб в който се поместват кабели и маркуч. Отгоре съм закрепил панела 5w хоризонтално защото така най-много се осветява. На панела съм залепил с монтажно лепило един стабилизатор който подава към помпата точно 12 волта,защото при най-голямо слънце панела прави 17 волта и помпата ще замине. Дъските съм обработил с оберфреза-всички улеи. Има 2 големи уширения- те задържат вода и дори да няма слънце пчеличките ще пият от там. Нарочно съм го направио със скок, за да може водата да се аерира така се обогатява с кислород( ефекта на водопада) . Много исках да я направя. Сега с кеф си я гледам. Тези водни скокове галят окото и са ефективни за пчелите. Това се сещам. Ако имаш въпроси питай!
Поздрави: Жоро>>

Цитат