Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 20 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 200
    Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    Хубаво е да се отиде в Киев,но се надявам следващата Apimondia да е в София.Дано да ни изберат нас пред Истанбул и Стокхолм.Предполагам,че и ние имаме някакъв шанс.Затова и всяка от трите страни иска да изгради здраво лоби около организаторите и хората от университета Хумболт.В крайна сметка ще изберат този който е най добре обезпечен финансово.След като се види изложението в Киев, човек може да посети Печорската лавра.Преди години там имаше монаси,които се занимаваха с пчели.Един от тях ми спомена за свещен колод от който не се вади мед и се случват интересни неща.Историята е дълга и датира още от времето на Иван Грозни,когато територията е била в пределите на Киевска Русь,но това е само за много просветени и малцина са хората които знаят нещо за това,а тези които знаят мълчат.

Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    Цитат Първоначално публикувано от HINAP Виж публикацията
    Дано да ни изберат нас пред Истанбул и Стокхолм.Предполагам,че и ние имаме някакъв шанс.Затова и всяка от трите страни иска да изгради здраво лоби около организаторите и хората от университета Хумболт.В крайна сметка ще изберат този който е най добре обезпечен финансово.
    А дано, ама надали- ние не можем едно пчеларско лоби с еднна пчеларска организация да създадем, че и да се справим с организирането и логистиката на едно такова събитие. Аз знам коя от многото пчеларски оганизаци ще го предложи, но и пак да повторя, както им казах и на тях, че зад такива неща трябва да застане президент, правителство и силно парламентарно и търговско лоби- каето го няма. Всичко друго е шумене и имитация на дейност. Нещо като спаринг- състезатели. А, че следващата Апимондия със сигурност няма да е в София е ясно, защото тази кандидатура е за по-следващата, ама това е друго нещо. Но някои "пчеларски" деятели явно ще си организират Апимондии у нас всяка нощ, между 3 и 4 часа , когато сънуват. И това го пиша, защото съм бил на повечето подобни форуми и съм убеден, че просто не сме дорасли, а не че не желая такъв вариант.

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    Да,така е, имах предвид за 2017 година/45 конгрес на пчеларите Апимондия/Само да вметна,че нищо случайно няма.Сигурно е, че града започва с буквата S/София,Стамбул,Стокхолм/Именно тези градове са оставени от кандидатурите.Няма да се впускам в подробности кой е изписал този знак и как.

Наблюдател
    Регистриран
    11.02.2013
    Трябва ми 50 кг восък. Може ли някой да ми продаде. 0884980992

Модератор: Има си тема за обяви. Тук не е мястото.
    Този пост е редактиран от Юрий Цветков; 29.10.2013 в 21:14.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	image.jpg
Прегледи:      567
Размер:	227.3 KB
ID:	1602

Не журналисти, а драскачи...

Наблюдател
    Регистриран
    31.03.2011
    Матеев, какво стана с китайския восък, пристигна ли?До колкото знам мисля, че има забрана за внос на пчелни продукти от Китай за ЕС по принцип?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ooooo - това беше много отдавна. Восъка пристигна и почти съм го изразходил. Смесвам го 50 на 50 с мой си восък и си правя основи за мене си.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    А восък ли е или някакво подобие?
    Изследвания направихте ли?
    Подозирам, че не е кой знае какво след като няма превъзбуда по темата и се налага да се смесва 50/50 с нещо чийто произход е сигурен?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Като цвят и консистенция беше идеален, но като вътрешен състав съгласно изследванията, които направих, беше по ръба на параметрите осапунително число и проба на Вейврум. Изглежда китайците нещо го бяха кръщавали, но не много. След смесване с български восък в съотношение 1:1 всички параметри се нормализират и влизат в границите, посочени в БДС.

Бих купил още веднъж от същия восък, обаче вече е късно - цените на китайците също излетяха в небесата. Към днешна дата има тотален световен дефицит на восък. Всички държави, които продаваха евтин восък, в момента също го продават скъпо и прескъпо. Например докаран до България Африкански восък в момента излиза някъде около 17 лева килото. Изглежда се е появил нов световен консуматор на восък, който е изкупил огромни количества от световния пазар, и така е предизвикал днешния дефицит и днешните международни цени. И нещата вървят не към оправяне, а към влошаване. Ако този нов консуматор и тази година пожелае да изкупи такива огромни количества восък, какво ще стане с цената му?

Наблюдател
    Регистриран
    31.03.2011
    Ще наблягаме да вадим восък, а не мед

Страница 7 от 20 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •