Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 234

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    07.01.2011
    Пчеларски район
    Велико Търново
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    За 2012г не си спомням и ще трябва да те излъжа. Миналата година имах 1 умрял от глад /нещо го бях пропуснал/ и 2 пролетта ми бяха загубили майки. 2013г нямах нито една загуба в това число нямаше и семейства без майки пролетта. 2012г или 2011г имах три или четири умрели през зимата, но тогава зазимявах семействата в първи корпуси въпреки пълният корпус над тях не се бяха прехвърлили там /т.нар зона на смъртта/. Иначе кошерите ми са ЛР и работя с около 40 семейства.
    Колега, как успяваш да ги накараш да зимуват в горния корпус.От 20бр. винаги 4-5 остават в първия корпус и бера ядове с тях.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от mivanov Виж публикацията
    Колега, как успяваш да ги накараш да зимуват в горния корпус.От 20бр. винаги 4-5 остават в първия корпус и бера ядове с тях.
    Долния корпус е ПРАЗЕН ОТ КЪМ МЕДОВИ ЗАПАСИ
    Милен Михов

Наблюдател
    Регистриран
    07.01.2011
    Пчеларски район
    Велико Търново
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Долния корпус е ПРАЗЕН ОТ КЪМ МЕДОВИ ЗАПАСИ
    Да, така трябва, но когато горният корпус е пълен, а те са в долния и там има пило, отнякъде/късна паша или друго/добавят мед и в първия корпус, остават си там и по това време се чудя какво да ги правя.Значи ли това, че трябва по -късно , октомври или ноември да ги отварям пак и да вадя пити с мед от долния корпус?Това си е доста работа, пък и тези пити някъде трябва да се съхраняват.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •