Е те това му се вика споделяне.Не се отчайвай.Ти сподели аз на теб:Откакто излезе Варостопа ,винаги съм третирал само напролет.Миналата есен за първи път третирах с ОК по рецептата на Скутелатор.Първите години не се виждаше акар ,но напоследък лентите нещо не действат.Кумафос- разни други отрови -незам,та затова още не мога да реша какво ще ползвам.Ама както гледам ,ще направя микс от Варостоп и Варотом.При тях ако няма полза -няма и вреда.
Ами явно ще си споделяме само двамата с теб за съжаление
Да ,да.Незнам как да ги разчувстваме.Вароатозата уж голям проблем ама не се интересуват.Аве да не сме пропуснали някоя тема и затова сега да не ни е....т?Ама като сме почнали да ти кажа ,че си направих пушалка .Сухите проби минаха добре ,ама до там.Не можах да открия вярната рецепта с ОК.
Аз ще пробвам на първо четене с нафталин![]()
Що ве ,по-добре Флайтокс.
И аз още не съм решил точно с какво да третирам. Като за начало ще почна с някави ленти докато пчелите са по компактни да се отъркат повече около тях, след това мисля с ОК и продължавам със строителната рамка и мрежестите дъна, ако има много гад, може да ползвам и тимол през годината.
Относно апихелт ще кажа не видях резултат както при суперстрипс!Това може да е причина да бъде спрян!Или аз греша!Понеже апихелт ползвах миналата пролет, а преди това в края на лятото суперстрипс и есента перицин!И така в зимата пчелите ми влязоха с минимизирано количество акари!
bari, аз предлагам когато коментирате кой с какво е третирал от тук нататък да се споменава единствено международното име на препарата или пък в краен случай поставена в скоби и търговската марка.
Ето за пример как би трябвало да звучи твоя коментар:
Относно (тау-) Флувалинат (апихелт) ще кажа не видях резултат както при Кумафос (суперстрипс)!Това може да е причина да бъде спрян!Или аз греша! Понеже (тау-) Флувалинат (апихелт) ползвах миналата пролет, а преди това в края на лятото Кумафос (суперстрипс) и есента Кумафос (перицин)! И така в зимата пчелите ми влязоха с минимизирано количество акари!Сляпото доверие във Флуметрина (Варостопа) беше причина много пчелни семейства да загинат предните 2 години!За послено го ползвах 2012г.!
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))