Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Тези неща с лошото усвояване на заместителите ги прочетох в книгата на Желязкова, а тя от своя страна цитира изследванията на редица учени. Мисля че може да и се вярва, защото при учените много силно е залегнал научния подход в изказванията им. Те по принцип не измислят и не си хвърлят думите на вятъра. Също така имат навика винаги да цитират източниците си на информация.

ПС: Учудвам се че m_pchelari крие рецептата си. Чак ми изглежда невероятно, че някой пчелар държи несподелени тайни, и го демонстрира това пред всички във форума. Не мога да повярвам. Поне да си беше мълчал. Сега очаквам да се появи и друг пчелар, който нарочно да дава фалшива информация с цел да нанесе щети на останалите.
Хе хе интересно изказване. Първо, че заместителите имат малък шанс да изместят прашеца го твърдя аз от началото на темата. Недостатъчната усвоимост на хранителните протеини от пчелите е едно (с което съм напълно съгласен), но твърдението за обема и концентрацията съвсем друго (с което вече не съм съгласен).

Второ аз рецепта нямам. Имам опити за що годе сполучлива рецепта и точно затова не показвам нещо което не се е доказало като работещо. Иначе точно тогава мога да бъда обвинен. Точно пък мен да ме обвиниш, че не споделям.... даже много пиша във форума, но не се притеснявам действа ми мотивиращо в моменти на безвремие.
По същата логика може да обвиниш и производителите на FeedBee, MegaBee и прочее защо не си споделят рецептите.
Чисто хипотетично ако достигна до работеща рецепта, кажи ми защо да не започна да я пакетирам и продавам а да я споделя във форума? Така де, то вече се пакетират и продават какви ли не боклуци за пчелите.
По отношение на фалшивата информация моята съвест е чиста, винаги ако твърдя нещо се опитвам да го докажа по някакъв начин. Пък и не подценявам пчеларите, всеки чете и анализира а не копира.