Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Има една тънкост при белтъчните добавки, за която не знам дали сте се сетили. Тя е свързана с тяхното тегло и/или с техния обем. При даването на заместители на прашеца НЕ Е ВЪЗМОЖНО постигането на такава рецепта, при която едновременно да са изпълнени изискванията за ОБЕМ (ТЕГЛО) и КОЛИЧЕСТВО на полезните аминокиселини. Ако обема е същия, то аминокиселините ще са по-малко спрямо аналогичните в прашеца. Състава също ще е различен. Може да се направи приблизително същия състав, но обема (теглото) ще станат повече, и не се знае пчелите дали ще са съгласни да ядят повече (да преяждат като прасета) ....
Не знам откъде стигна до този извод. Прашеца има само 25-30% протеини. Ако вземеш добавките за културисти там е бъкано с протеини изолати от 80% нагоре белтъци.
Ето моята формула която ще пробвам на пролет, пък да видим какво ще излезе. Данните не са съвсем пълни, но толкова намерих. Съставките естествено съм ги скрил. Цената за килограм е долу горе поносима. Червените клетки са на 2 аминокиселини под желания праг.
Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	1.jpg
Прегледи:      552
Размер:	132.4 KB
ID:	3032

П.С. Все пак има едно хипотетично предимство ако намериш и даваш добър протеинов заместител. Ще имаш по-голям процент на пчели събиращи нектар а не прашец. Пък кой знае това може да са заветните 20% печалба