Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 106

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    ето от такива дървени палети дали не може да се измайстори магазини или кошерчета?
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри images[1].jpg‎  

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Аз ползвам дъски от палети, но след минаване на щрайхмуса излизат с дебелина 15мм и 20мм, като по-деблите са само три - долните дъски на палето. Даже снощи правих един капак за 10-рамков кошер, направих и снимки и мислех да ги кача, но не остана време.
    Иначе разглобявам с ножовка - прорязвам пироните под дъсчиците и след това избивам парчето. Обикновено пироните са набити толкова здраво в трупчетата, а главите им са навътре в дъските, така че не могат да се извадят. А като опиташ да ги разковеш, дъските се цепят и губиш материала. Вече имам 4-5 палета разковани по този начин и резултатът е отличен - дъските са цели - 120см и без напуквания.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз ползвам палетата за по тънките дъски на кошерите (капаци, надкапачни и таблата дъната също и летвички) става идеално. Вече зависи и от палето, има един чамови и стават идеални дъски от тях. А пироните си имат цака - забиваш ги още малко на вътре и после се разковават без проблем. Есента купих 30 палета и след като ги разковах, 4-5 дъски само се счупиха.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от BateMisho Виж публикацията
    Аз ползвам дъски от палети, но след минаване на щрайхмуса излизат с дебелина 15мм и 20мм, като по-деблите са само три - долните дъски на палето. Даже снощи правих един капак за 10-рамков кошер, направих и снимки и мислех да ги кача, но не остана време.
    Иначе разглобявам с ножовка - прорязвам пироните под дъсчиците и след това избивам парчето. Обикновено пироните са набити толкова здраво в трупчетата, а главите им са навътре в дъските, така че не могат да се извадят. А като опиташ да ги разковеш, дъските се цепят и губиш материала. Вече имам 4-5 палета разковани по този начин и резултатът е отличен - дъските са цели - 120см и без напуквания.
    Има и друг начин за разковаване. Вземаш една далта и цепиш трупчето, след което гвоздея излиза лесно от самата дъска. Е стига трупчето на палета да е от масивно дърво.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •