Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 12 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 114
    advanced сложиш ли пило в кошера с новата майка, може и да не я приемат. Съветвам те да сложиш само празни пити и основи. Може и някоя с мед или прашец, но без каквото и да е пило. След седмица новата майка, вече ще работи и тогава може и 10 пити с пило да му сложиш, ако искаш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Благодаря Yuri,
    Точно този момент с пилото и купешката майка ми се губеше. Видя ли пило в отводката, ще и помогна с 1-2 рамки с пило от съседни кошери.

Колкото до празните пити, ще опитам да открадна изградени рамки от някой съседен кошер понеже нямам никакви изградени на склад. В краен случай ще ги настаня само на основи.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Готово!

Без малко да го изпусна. Жалко че купих майка, имаше готови маточници бол. Толкова пчели в един кошер не бях виждал. Странно но нямаха много мед, нито прашец за сметка на това имаше пило на 7-8 пити. Бяха си направили и далаци и далаците запечатани с работническо пило. Майката се е разцепила от снасяне. Айде дано сега тръгнат на някъде..

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Преди малко отворих отводката защото забравих преградната дъска. Има 4 основи вече пълни с пчели, както и стените на кошера облицовани в пчели. Дали не е по-добре да сложа още 2-3 основи?

Друго, което ми направи впечатление е че пчелите носят прашец, който няма къде да складират. Какво се случва в този случай?

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Колега,
    Никакви празни пити ли нямаш? Ако е така вземи от някой друг кошер поне една, но гледай да е без пило. Успех.
    Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Angel_A - За съжаление нямам нито една. Погледнах в другите кошери но всичко е пълно или с мед или с пило. Мога да пренеса пило с мед но чак в събота. Дано до тогава са се устроили.

ANIBAL
    Guest
    advanced

КАЖИ КОЛЕГА ОТ КАКВО СЕ ПРИТЕСНЯВАШ.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Има и друго което не ми е ясно. Ако при отводка с налитане, майката се върне обратно в кошера си (където е новата майка с налетелите пчели ?

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Коста, от нищо не се притеснявам, да става каквото ще

ANIBAL
    Guest
    Това връщане, как мислиш,че може да стане??

Страница 6 от 12 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •