Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 363

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Относно линка:http://pchelar.com/node/300 за кобалтов натриев хлорид е който е дал Матеев може би е вярно.проверих в един специлизиран сайтт и там цената за 250гр е 160лв по малка разфасовка няма следващата е 1 кг за 500лв .При такива цени не се връзват сметките с това което продават в посочениа сайт. Един въпрос към хората който разбират от химия.В специализирания сайт :http://www.valerus-bg.com/pdf/reagents_2012.pdf продават и КОБАЛТОВ НИТРАТ ХЕКСАХИДРАТ цена 250гр за 60лв и КОБАЛТ(ІІ) СУЛФАТ ХЕПТАХИДРАТ 100гр за 20лв.Кой от двата посочени препарата може да използваме вместо предлагания КОБАЛТОВ(ІІ) ХЛОРИД ХЕКСАХИДРАТ който е доста скъп и във каква доза да се дава на пчелите
    пп.Май нещо се омотах със тези нитрати и хлориди всъщност посочения от Матеев фалшификат е (Кобалт - натриев хлорид)

Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Нека да ви кажа какво ми се случи ведньж с пчеларски центьр южен. Вьпреки че вчера ви похвалих питките им. Та купих си пакетиран тимол, отивам у нас отварям го и гледам камфор. Звьня и казвам, етикета ви е грешен това не е тимол. Отговор: Колега, нямам време да се разправяме, каквото са ми дали това сьм пакетирала.

Така се бях ядосал, и то не за 20 лева а за това колко колеги които са си купували тимол за пьрви пьт са третирали с камфор без да разберат. И това заради лоша организация и контрол на работниците.
    Винаги може по-добре.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Точно пчеларски център южен пълни тези шишенца с готварска сол, защото на етикета има техния WEB сайт.

Вярно е, че натрия от готварската сол е полезен за пчелите, но в прашеца има само 20-30mg натрий на 100г прашец. В STARTOVIT-а на Примавет има 8 mg сол (3.33 mg натрий) на 100g продукт, а в шишенцето на пчеларски център южен има 98 000 mg сол на 100 г продукт. Тоест дозата за пчелите ще е 12 000 пъти по-голяма от това, което слагат сериозните производители и 4000 пъти повече от прашеца. Не съм специалист и не знам какви щети може да нанесе това на пчелите, но при всички случаи това ще е много вредно за тях. Знаете че и при хората прекаляването със сол води до редица сърдечно-съдови заболявания. При това положение предлагането на такъв продукт на пазара според мене си е живо ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!! За да спечели някакви пикливи стотинки някъде някой е готов да нанесе потенциални щети за милиони. Ето затова вече нямам доверие на продуктите, предлагани на пазара, и предпочитам всичко да си го правя сам или най-малкото да го проверявам що за състав има.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •