Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 37 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 363
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ето втора версия на файла. В нея са добавени съставките на 5-6 вида различен пчелен прашец, както и на STARTOVIT-a.

BeeFood-v02.rar

Специално за пчелния прашец съм изчислил и 3 агрегатни функции - Min, Average и Max. Когато за в бъдеще започнем да правим калкулатора, ще ползваме колонката Average или Max.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Мисля тази година да пробвам Бийагра!

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Жокер:

Chemical composition of the ‘low quality’ pollen of sunflower.pdf

Nutritional Value of Bee Collected Pollens.pdf

Сега остава някой да свърши работата, а останалите само да пляскат.

Нишестето в FeedBee е от соята. Най-вероятно е соев изолат, но може и да е най-обикновена соя на прах(брашно). Соята имаше около 40% протеин, но изолата може да стигне и 99%. http://en.wikipedia.org/wiki/Soybean
    Cistus = Лавдан(цистус)

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Автор
    Регистриран
    02.08.2014

Lightbulb

Ето и жокер за ''художественото оформление'' на калкулатора:

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    От всичко излиза, че трябва да засеем обикновено усойниче (Echium vulgare). Направо обира точките по прашец, а и по нектар изобщо не е зле.
    То вярно, че от плевел става най-много и добър мед
    Уж може да е отровно, но...
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Echium се среща доста често,но иска влага.В моя район съм го проучил.Цъфти много дълго време,като цветовете му си променят цвета с възрастта.Независимо обаче,че е много добър медонос,дори и при голямо развитие в дадена година,много рядко съм виждал пчели по него.Забелязал съм,че когато опрат до конския босилек,тогава му обръщат повече внимание.На този сайт : http://gradina.zamakabg.com/%D0%BA%D...now_tower/1421
    можете да намерите много интересни растения,включително и култивиран ехиум.Така като ги гледам обаче,май ще ни трябват колибри за да изкараме нектара.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    Здравейте, сетих се за добавките на фирма Пчелит /сайта е http://pchelit.ru/. Имат доста публикувани данни в сайта, но на руски и английски!
    Имаше обява, тук в форума от един руснак, че може да ги праща по куриери. А един колега беше направил и контакт с него.

Поздрави.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Някой има ли представа какво е съотношението между меда и прашеца в дневното меню на една пчела? Ако правя захарна питка или 70% сироп, колко грама прашец трябва да се сложи в тях? Не че наистина ще слагам прашец, просто ме интересува какво трябва да е съотношението между протеини и въглехидрати в една балансирана пчелна диета.

Вече имам въведени във файла разни храни, като например яйца и мляко. Имам дори и въведени хапчетата CENTRUM A to Zink, и започна вече да ми става интересно в какви пропорции трябва да се смесват със захарния сироп, за да си изясня какви ще са ценовите параметри на получената смес.

На пръв поглед изглежда, че ще се окаже много евтино да даваме всичките необходими витамини и минерали. Хапчетата CENTRUM имат от 400 до 1000 пъти по-висока концентрация на витамините и минералите, и вероятно влагането им ще е само няколко стотинки на килограм захар. Проблем ще се окажат протеините (аминокиселините). Досега съм изследвал яйцата и млякото, но и при двете съдържанието на вода е огромно (70-80%) и на практика купувайки ги, ние ще си даваме парите основно за вода. Едва ли не трябва да не слагаме в сиропа никаква вода - трябва да го правим само с мляко, и пак няма да постигнем необходимото протеиново съдържание. Всичките тези сметки обаче изискват и познание за процентите на смесване на мед и прашец, а такава информация към днешна дата нямам.

Та бихте ли ми подхвърлили някой линк, та да мога поне ориентировъчно да преценя от колко прашец се нуждае организма на една пчела. За меда вече знаем - това е средно около 4 милиграма мед на ден.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Относно яйцата ,мисля че има нещо ,като яйчен прах.Яйчен меланж ли ,незнам точно как се води.Използват го в сладкарството и май в майонезата.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Досега съм изследвал яйцата и млякото, но и при двете съдържанието на вода е огромно (70-80%) и на практика купувайки ги, ние ще си даваме парите основно за вода. Едва ли не трябва да не слагаме в сиропа никаква вода - трябва да го правим само с мляко, и пак няма да постигнем необходимото протеиново съдържание.
    За тази цел, не може ли да се използват сухо мляко, сух яйчен протеин, суха бирена мая.

Страница 7 от 37 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •