Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 346

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Става много кратко за по-малките рамки. Аз не бързам. Намам 2000 кошера . Като се забързам ще я шунтирам с едно ключе /откраднах ти идеята/.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Колеги това зарядно за акумулатор,дали ще върши работа за лепене на основите?До сега съм работил само с пластмасово шпорче.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри SL373429.jpg‎   SL373428.jpg‎  

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Повечето оригинални зарядни имат защита против късо, а с телта се получава такова.Пробвай ако не иска намери някой който чатка малко от ток да я махне.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от галин Виж публикацията
    Повечето оригинални зарядни имат защита против късо, а с телта се получава такова.Пробвай ако не иска намери някой който чатка малко от ток да я махне.
    Ако се върже на плюса или минуса,някаква крушка примерно от фар на кола,дали пак ще дава на късо?

Става с трансформатор от микровълнова печка.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Къде закачаш телта на трафа от микровълнова?
    На изхода за магнитрона.Със или без кондензатора.
    Ако имаш снимка или схема ще е хубаво да видим.

Цитат Първоначално публикувано от галин Виж публикацията
    Къде закачаш телта на трафа от микровълнова?
    На изхода за магнитрона.Със или без кондензатора.
    Ако имаш снимка или схема ще е хубаво да видим.
    Махаш тънката намотка,на нейното място навиваш кабел виж в ютуб имаше клип ,много елементарно и много добре работи.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Аз използвам захранващ блок / ATX 230w / от стар компютър. Рамките ми са рутови, обтелването е вертикално с 5 тела - неръждавейка.
    Към двата края на телта подавам 12в.. Телта се нагрява за нормално време - няма опасност да се прогори основата, нито пък е досадно бавно.
    Преди използвах мека поцинкована тел, но не си спомням дали при нея не ползвах 5волта от същия захранващ блок. Неръждаемата тел е с по високо съпротивление.
    Тези блокове могат да се вземат от стари морално остарели деск-топ компютри.
    Ако някой иска да пробва нека пробва най- напред с 5волта и ако става бавно тогава на 12в.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Колеги това зарядно за акумулатор,дали ще върши работа за лепене на основите?До сега съм работил само с пластмасово шпорче.
    Би трябвало да върши. Като чета има и токоограничение или възможност за работа като генератор на ток. Просто трябва да се прочете описанието.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Аз го правя с руски пирограф Узор.Махнах му накрайника за пирографиране и калайдисах жиците.Става супер,дори се регулира мощността.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •