Има една идея - да се опитаме да го направим само с един DC-DC преобразовател, като го накараме да работи в режим на токоограничение. Тоест да му използваме вътрешната защитата против късо съединение като генератор на ток. Трябва обаче да видим с какъв чип е направена схемата, за да се ориентираме как е организирано токоограничението и от кой точно резистор зависи. И ако всичко е наред, ще се наложи само да се смени един резистoр и всичко би трябвало да проработи. Вече съм възложил задачата и скоро ще имаме резултат.
Ако не стане по този начин, ще направим схема на аналогов генератор на ток. Тази схема се прави само с 4 компонента - 2 транзистора и два резистора. Единия транзистор е мощен Дарлингтон (150-200W), сложен на як радиатор, защото бая ще грее. Втория транзистор е какъв да е. Прави се отрицателна обратна връзка през емитерния резистор на мощния транзистор и готово. Втория резистор е за отпушване на Дарлингтона. Тази схема със сигурност ще работи много добре (пробвал съм я многократно), но ще отделя до 90W мощност под формата на топлина. Тази топлина трябва да се разсее с голям радиатор и/или вентилатор.
Така или иначе този път всичко ще се изпробва. Просто ми дайте малко време да ви предложа проверена и изтествана схема.