Готова е първата версия на файла. Голяма мъка беше докато издиря всички възможни съставки, както и техните преводи на Български език. Също така голяма олелия беше докато съобразя формулите и преобразуването на мерните единици. Дори и към момента не съм сигурен дали всичко е вярно, но ще го поправяме в движение.
Засега съм заредил файла само със съставките на меда и на добавката Feedbee. Следващата стъпка е да го заредим и със други храни, пък после вече ще мислим формулите на калкулатора. Давайте съставки на различни храни и добавки, пък аз ще ги въвеждам във файла.
Ето я първата версия: BeeFood-v01.rar
В първата таблица са въведени калориите, ако на някой му се занимава да смята енергийното съдържание на храните. Втората таблица показва обобщена информация на хранителните съставки в 100 g продукт. Следващите таблици по-долу дават по-подробна разбивка на числата от втората таблица. Мерните единици в тези таблици са различни, така че внимавайте когато интерпретирате данните. Единствено в обобщаващата таблица всичко е преизчислено в грамове, но можете да си представяте и че това са проценти - числата на процентите са същите. Със жълти полета съм обозначил клетките, в които числата се въвеждат на ръка. Във всички останали полета има формули, които не трябва да се променят, ако искаме обобщаващата информация да е вярна.
За да не объркате нещо, най-добре е да ми давате на мене намерената от вас информация, а аз ще я въвеждам по правилния начин.