Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
Аууу, каква лекция, какво чудо. Потънах в земята като видях, колко елементарни неща не съм знаел. Хей, Матеев това да не е час по биология или курс за медици? Говорим за пчелите дали е необходимо да се дават витамини. Пчелите са си направили сметка какви витамини са им необходими и затова събират прашец, мед и това е. Когато го имат в кошера просто не им е необходимо друго. Всичко друго е лакомия на пчеларя.
А дали пчелите са кекави, болнави и са на бастун? Не, не са. Дори са по амбицирани да работят, а не да висят по хранилките с изкъсели хоботи. Фитнес батка, фитнес. Да си ме чул да се оплаквам от болести по пчелите? Аз дори не знам какво е акар, колкото и невероятно да ти се вижда. С това подхранване с витамини и ред други неща правите пчелите си мързеливи и податливи на всички тез вредители. Дори помагате и на вредителите да се развиват по добре вкарвайки им и на тях витамини. Но който, както иска.
Всеки си има мнение. Аз си казах моето, ти си каза твоето, сега нека да оставим останалите пчелари сами да си решат какво ще правят. С това се надявам, че твоето участие в темата се изчерпа и повече няма да се намесваш в нея, за което предварително ти благодаря.