Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Курс по пчеларство

Гласували
95. Не можете да гласувате в тази анкета
  • не искам да плащам

2 2.11%
  • безплатен

17 17.89%
  • от 100 до 200 лв.

34 35.79%
  • от 250 до 400 лв.

12 12.63%
  • от 500 до 700 лв.

6 6.32%
  • от 700 до 1200 лв.

3 3.16%
  • 1 месечен курс

18 18.95%
  • 2 месечен курс

5 5.26%
  • 3 месечен курс

7 7.37%
  • 6 месечен курс

5 5.26%
  • 1 годишен с практика

12 12.63%
  • трябва да има практика

53 55.79%
  • не трябва да има практика само теория е достатъчна

1 1.05%
  • не ме интересува

12 12.63%
Отговори на анкетата
Резултати от 1 до 10 от общо 54

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Гласувам безплатен, 100-200 и трябва да има практика.
    Безплатен и 100-200лв защото да е масово и повече хора да могат да си го позволят. Да има практика, защото прочетеното не е като видяното.
    Пример: Приятел търсеше курс за заварчици. Най-евтиния беше 100лв и абсолютно смешен(по негови думи). Другия беше към 400лв и със сертификат(диплома) и много часове практика.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    мисля че ако е 100-ина лева един такъв курс ще е нещо като курса за заварчици - смешен...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Мисля, че този форум е един безплатен курс по пчеларство.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Мисля, че този форум е един безплатен курс по пчеларство.
    така е

но нещата тръгнаха оттам че примерно в САЩ всички които се захващат с пчеларство задължително минават курсове по пчеларство към местните пчеларски дружества (асоциации) като в зависимост от курса заплащат и някаква сума при това без никой да ги кара насила или задължава със закон. Просто хората държат да минат въпросния курс бил дори и 1 степен за начинаещ и да си получат сертификата че са изкарали такъв и едва след това дават пари за кошери с пчели и т.н. Разбира се има и някой щати където без такъв сертификат не можеш да се регистрираш като пчелар камо ли да развиваш дребен бизнес (както е там)... та така тръгна разговора и се стигна естествено и до положението тук...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    така е

но нещата тръгнаха оттам че примерно в САЩ всички които се захващат с пчеларство задължително минават курсове по пчеларство към местните пчеларски дружества (асоциации) като в зависимост от курса заплащат и някаква сума при това без никой да ги кара насила или задължава със закон. Просто хората държат да минат въпросния курс бил дори и 1 степен за начинаещ и да си получат сертификата че са изкарали такъв и едва след това дават пари за кошери с пчели и т.н. Разбира се има и някой щати където без такъв сертификат не можеш да се регистрираш като пчелар камо ли да развиваш дребен бизнес (както е там)... та така тръгна разговора и се стигна естествено и до положението тук...
    Тук не може ли да стане така?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    така е

Масата от населението на западните държави са си природно тъпи, в резултат на мачкането от корпурациите, потребителското общество и дивият капитализъм който властва от доволно дълго време, и в резултат на това и 5 курса да изкарат, пак ще са негодни, ама тихо-тихо, че да не чуе/прочете Чичо ДЖИМ(Джон) КЕРИ, че ще ни плесне през ръчичките, нали ще ставаме активни борци срещу световният тероризъм....

п.п. Това че са, толкова тъпи нации, чак ми е необяснимо, как имат такива кадърни управници...?!? Ами как?!? - след като ние си имаме управници дупедавци, тия от запада ще са ВЕЛИКИ!

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    С удоволствие бих платил за нещо, от което ще имам полза или ще науча нова и полезна информация. Ако в България стане така, че за да гледаш пчели - трябва задължително да изкараш някакъв курс....това за мен ще бъде поредният абсурд. Познавам хора, които изкараха курсове за пчелари, имаха няколко часа практика, дадоха им дипломи....и сега НЕ гледат пчели.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Масата от населението на западните държави са си природно тъпи, в резултат на мачкането от корпурациите, потребителското общество и дивият капитализъм който властва от доволно дълго време, и в резултат на това и 5 курса да изкарат, пак ще са негодни, ама тихо-тихо, че да не чуе/прочете Чичо ДЖИМ(Джон) КЕРИ, че ще ни плесне през ръчичките, нали ще ставаме активни борци срещу световният тероризъм....

п.п. Това че са, толкова тъпи нации, чак ми е необяснимо, как имат такива кадърни управници...?!? Ами как?!? - след като ние си имаме управници дупедавци, тия от запада ще са ВЕЛИКИ!
    Като са толкова тъпи що тогава ние умните българи все натам бягаме.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Като са толкова тъпи що тогава ние умните българи все натам бягаме.
    Отговора на въпроса ти е в послеписа(п.п.) - щото имат кадърни управници, за разлика от нас, а и са империалистически и колонизаторски нации, което им поддържа до голяма степен високият жизнен стандарт.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    мисля че ако е 100-ина лева един такъв курс ще е нещо като курса за заварчици - смешен...
    Ти си с нагласата за 2-ма човека участващи нали?
    Все пак няколко скапани и преписани(плагиатство) книги са 100лева.
    Най-добре е на 2 нива.
    Все пак на теб няма да ти се слуша как се работи с пушалката :D
    А на един човек без грам познание като му напълниш главата с "1000 кг" информация и няма да има полза от курса.
    Важно е и къде е курса. Ако ще мина 400-500км и 1-2 седмици хотел, храна и т.н... е едно, а ако ми е на 10мин път е друго.

Това е моето мнение, защото съм загубил 5 години в аулата и съм се наслушал на една и съща информация отново и отново и отново...
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •