Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 39 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 385
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Една случка от днес, може да е от полза някому. Купувам гранула, продавачът е нов, има си гостенин и си говорят. Нашия диалог:
    -Добър ден!
    -Добър.
    -Имаме ли заешки стартер?
    -Има.
    -Прясна ли е? (Следва насмешка в очите и тона)
    -Мчи то храната старей ли!?
    -Старей, старей, продавали са ми стара и съм патил... (Леека промяна в тона)
    -Мчи виж де, ей го твоя чувал...
    -Ааа добрей, март 15! (Съвсем друг тон и поглед)
    -Може ли да ми покажеш къде пише?
    -Ей къде са ударили печата хората!
    Пито платено и айде със здраве. После си спомних, че тоя човек, навремето като се смени системата, новите силни го назначиха за директор на Родопа, /или на Винпрома, не помня вече/, после на държавния Хлебозавод, после пък се пробва с една фурна и в частния бизнес...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Доста късно виждам темата, но на последък почти нямам време за форума и когато намеря обръщам внимание преди всичко на някои пчеларски теми. В зайчарския форум не съм влизал от месеци (след операцията бях оставил всичко на самотек и понеже баща ми пое отчасти грижите за зайците и пилците, то за пчелите нямаше кой да се грижи и дори бях решил да ги махна. Но за късмет след 5 годишно ходене по мъките най-после от преди няколко месеца ми уточниха диагнозата и сега вземайки нужните лекарства се чувствам сравнително добре и няма да се отказвам, дори живот и здраве на пролет може да ги увелича до петнайсетина. Ще видим.) та се надявам да не ми е премахната регистрацията в него и ако Георги не се е регистрирал и разбира се има желание, ще пиша лично на Боряна с молба да го включи. Поздрави.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Юрий, благодаря за предложението.
    Заешкия форум са си направили ФБ група и там се свързах с Боряна, оказа се че даже сме градски. Та помолих направо нея и тя "ме ме регистрира".
    Прав е обаче Йорданов. Няма много голяма активност както във форума, така и в групата във ФБ. Нищо де. Имам какво да чета 1-2 месеца във форума, така че все ще науча основното.
    Днес даже ходих до село да храня зайците. Пробвах и да направя заешка сватба. Първи опит - преди хранене. Не става работата. Зайката тропа - ще продъни кафеза. Мъжкия се оглежда като обран евреин. Сложих им зрънце с гранулки, люцерна, по някой лист зеле, налях им топла водичка, че съдинките още бяха замръзнали.
    Заформих по един червен гердан на две септемврийки. Оказа се, че едното е септемвриец .
    Пак пуснах булката при младоженеца. Този път нямаше тропане а само гонитба из кафеза. Мъжкия мъркаше и зайката не му налиташе. И хоп. Стана работата. Оставих го да я качи общо три пъти. За награда таткото и мамата получиха по 2-3 корички сух хляб. Хубаво се получи, че предната седмица комшията е носил зайка за заплождане и мъжкия не се е застоявал.
    И така, ще си имаме Валентинки и Зарезанчовци
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Дано да е станала "работата". В заешкия форум имаше (предполагам, че още си стои) много полезна информация, така че има какво да научиш. А за активността сте много прави, но това може би се дължи на това че Зайцевъдството в България е в подем, а виж Пчеларството като е в криза, колко е активен тематичния форум .

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Корагруп, аз па очаквам да имам нещо на Петльовден тъй че може и да се сватим някога, чистопородно. Значи по моята схема винаги гледам в първата половина на февруари, до Зарезан най-късно да имам озайчване. Зайчилото е готово за клане преди жегите, а майките ги гласиш за април месец да повторят. Новите приплоди са готови в края на лятото, началото на есента. Наесен две озайчвания от всяка зайка-майка и планът е изпълнен. Сега тоя твоя септемвриец, сигурен ли си че не е съгрешил с някоя от септемврийките? По-нагоре ти казах че съм имал такива "инциденти", но няма проблем, то си е Божа работа. Иначе сега за заешката сватба, започват да ти се получават нещата Зимата обикновено искат затопляне, слънчице, покълнало зрънце, топла водица и т.н. Профитата ползват и хормоностимуланти, но аз не съм профи и карам по бабешки. Предполагам знаеш че ако след "качването" е имало и "случка", мъжкият го демонстрира по характерен начин? "Застояването" на мъжкия може би е един от зайчарските митове, имал съм случай след 3-4 месеца бездействие и си изпълнява перфектно задълженията, но пак да уточним, че говорим за селски мелези. Иначе добрата практика е /и се придържам към нея/ да се пусне предварително на женска за бракуване/клане и след няколко дена вече където трябва. Вкарване на чужд заек и пращане на свой заек в командировка и после прибиране без съответна карантина е нещо подобно да ползваш чужд рамкоповдигач без обеззаразяване. Сухия хлебец - да, обичат го.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Той чуждия заек живее на 20м по въздуха... и е потекло на нашите. Знам че дори така не е ОК, ама тъста не може да му откаже и така... ще видим дали аз мога да променя нещата.
    Георги Корчев се казвам
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Моите питомци към момента

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P1040019.jpg
Прегледи:      176
Размер:	253.0 KB
ID:	2966

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	P1040013.jpg
Прегледи:      176
Размер:	203.9 KB
ID:	2967

Първата седмица като ги взех, стояха в един кашон вкъщи, по три пъти на ден хранене от ръка с кисело мляко и някое листенце люцерна. След това ги преместих в импровизиран бокс в мазата и едно хранене дневно с мляко, люцерна и гранула на воля. Утре заминават на село, надявам се чистия въздух да им се отрази добре. Тежката дума, разбира се е на Началника.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Ееее браво бе Джорданич! Ти дето се вика си им и баща и майка

Да знаеш, че Началника ти е помогнал с причина! Голям берекет те чака тази година!

Поилката ти също е маркова. Ако им даваш лятото от оригиналната течност, вероятно направо мариновани ги колиш

Ще споделиш ли как се прави или от къде се купува механизъма за поилката?
    Георги Корчев се казвам

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Браво Йорданов, мераклийска работа!
    Стоката си бива, а и телена люлка си им сложил! Ама кажи наистина за шишето, че възбуди интерес и в мен.
    Иначе се връщам в младежките години, когато и аз гледах зайци. Ама тогава ни гранули имаше ни нищо. С малко житце, царевица, трева/сено, върба, клонки от черен бор някак си ексензивно стигаха до варено с моркови и картофи.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ааа, те баща си имат, па и аз не мога да огрявам навсякъде И да, засега съм много доволен. Па като ме питаш за мариноването и се сетих, навремето у Бграбита, къде на бъзик, къде на сериозно споделих че мисля да им подавам малко зелева чорба и настана голяма веселба. Значи поилките са много полезно нещо и ги препоръчвам, само да не замръзва водата вътре. Имам два вида - монтирани на капачка за пластмасови бутилки и Г-образни. Г-тата съм ги монтирал на туби, напред в темата се виждат на снимките. Купих ги от Плевен, в деня на концерта на АС/ДС и оттогава ги ползвам, даже мислех да гипробвам и на кокошките , но не съм засега. Визитката е малко изтрита, но - фирма "Виктория-90",тел.064/820684 или 0888571223. Продават всякакви неща, аз си взех и една бункерна хранилка, но там имам забележки.

Страница 7 от 39 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •